Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Konya'dan İstanbul'a gelerek, ellerindeki Bizans ve Yunan dönemlerine ait tarihi eserleri satmak için müşteri arayan 2 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Konya'dan İstanbul'a gelerek, ellerindeki Bizans ve Yunan dönemlerine ait tarihi eserleri satmak için müşteri arayan 2 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Operasyonda, Bizans ve Yunan dönemlerine ait bin 40 adet tarihi eser niteliğindeki madeni sikke ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, ellerindeki tarihi eser niteliğindeki eserleri satmak için Konya'dan İstanbul'a gelerek, müşteri arayan şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu R.N. ve T.P. isimli şahısların ellerinde Bizans ve Yunan dönemlerine ait tarihi eserler olduğu ve bu eserleri satmak için tarihi eser koleksiyoncuları ve alıcı aradıkları belirlendi. Ardından harekete geçen jandarma ekipleri, şahısların içinde bulunduğu aracı takibe aldı.

Yapılan takip sonrası durdurulan araçtan çıkarılan 2 şahıs tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Yapılan aramada ise aracın bagajında Bizans ve Yunan dönemlerine ait bin 40 adet tarihi eser niteliğindeki madeni sikke ele geçirildi. R.N. ve T.P. adlı şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan son 1 yılda gerçekleştirilen 43 operasyonda 6 bin 146 parça çeşitli ebatlarda tarihi eser ele geçirilirken, 65 kişi ise yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 21'i tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.