Kaşgarlı Mahmut’tan büyük başarı

Kaşgarlı Mahmut’tan büyük başarı

Selçuklu Merkez Kaşgarlı İlköğretim Okulu Seviye Belirle Sınavı sonucunda Konya genelindeki 916 ilköğretim okulundan altıncı, Selçuklu’daki 72 ilköğretim okulu arasından ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Selçuklu Merkez Kaşgarlı İlköğretim Okulu Seviye Belirle Sınavı sonucunda Konya genelindeki 916 ilköğretim okulundan altıncı, Selçuklu’daki 72 ilköğretim okulu arasından ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu SBS’de gösterdiği başarıdan dolayı Konya’daki ilköğretim okulları arasında ilk sıralarda yer alarak adını duyurdu. SBS sonuçlarına göre Konya’da ilk 10’na giren öğrencilerden ikisi Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu öğrencisi. Okulun öğrencilerinden Muhammed Furkan Haliloğlu’nun Konya sekizincisi ve Sabriye Gamze Seyrek’in Konya 10’uncusu olduğu sınav sonuçlarına göre Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu Konya’daki 916 resmi ilköğretim okulu arasında altıncı, Selçuklu’daki 72 ilköğretim okulu arasında ise ikinci oldu. Okul Müdürü İrfan Asiltürk, “SBS’de okulumuz büyük bir başarı kaydetmiştir. Konya genelinde ilk 10’a giren iki öğrenci bizim okulumuzdan. Bu bir ekip işi ve bu başarıyı tüm okul olarak kazandık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yönetim olarak biz bu başarının sağlanmasında yoğun çabalar sarf ettik” diye konuştu. 55 öğrencilerinin bir liseye yerleştiğini ve yaptıkları düzenli çalışmalardan dolayı başarı grafiklerini her geçen yıl artırdıklarını dile getiren Asiltürk, “Üç öğrencimiz fen lisesi, dört öğrencimiz Meram Anadolu Lisesi’ni, dört öğrencimiz Konya Anadolu Öğretmen Lisesi’ni, iki öğrencimiz Dolapoğlu Anadolu Lisesi’ni, dört öğrencimiz Süleyman Demirel Milli Piyango Anadolu Lisesi’ni, iki öğrencimiz Mehmet-Hanefi Yapıcı Anadolu Lisesi’ni, altı öğrencimiz Konya Anadolu Lisesi’ni, bir öğrencimiz de Mehmet-Münevver Kurban Anadolu Lisesi’ni kazanmıştır” dedi.

SİSTEMLİ BİR EKİP ÇALIŞMASI

Öğrencilerini sürekli desteklediklerini dile getiren Asiltürk bunun bir ekip işi olduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimiz çok iyi çalıştı. Bu bir gerçek. Okulda görevli bütün arkadaşlarım ellerinden gelen her şeyi yaptı. Öğretmen arkadaşlarım gayretli bir şekilde çalışarak öğrencilerimize her konuda destek verdi. Ben sınavda başarı gösteren bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum. Okul aile birliği yönetimine, öğretmen arkadaşları ve öğrenci velilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Okul aile birliği başkanı Mevlüt Pire okulun göstermiş olduğu bu başarıdan memnun olduğunu dile getirerek idareci, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

BAŞARI GRAFİĞİ SÜREKLİ ARTIYOR

Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu Konya ve Selçuklu’nun en iyi okulları arasında yer alıyor. Her sene SBS ve genel başarı olarak grafiğini sürekli artıran okul her geçen yıl biraz daha yükselebilmek için çalışmaya devam ediyor. Okul müdürü Asiltürk, “Biz hedefimiz her zaman daha iyi olmaktır. Bunun için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz sadece Konya değil ilçelerinde ve başka illerde olan okulları da kazanmıştır. Bu okulların başında da fen, Anadolu ve Anadolu öğretmen liseleri var” diye konuştu.

Ali Murat Mırçık-Memleket