Akşeker iki kombina kuracak

Akşeker iki kombina kuracak

Konya iki dev tesise kavuşuyor. Temeli bu yıl içerisinde atılacak olan Ereğli ve Konya Et entegre tesisleri toplam 100 milyon dolarlık bir yatırımı kapsıyor.

Türkiye’nin en büyük et entegre tesisleri firmalarından olan AKŞEKER GRUP Konya merkez ve Ereğli ilçesinde iki dev tesisi hayata geçirmek üzere çalışmalarını tamamladı.

Toplam 100 milyon dolarlık bir yatırımı kapsayacak olan bu iki dev tesisin temeli bu yıl içerisinde atılacak ve gelecek yılın ortasında da faaliyete geçecek. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde deri, hayvansal yağ, et ve et ürünleri üretimi ile alanında rakipsiz bir kuruluş olan Akşeker Grup üretiminin büyük bir bölümünü yurt dışına ihraç ediyor.

Konya’da kurulu bulunan ve yıllarca bölgenin ihtiyacını karşılayan Et Balık Kurumu, Meram Belediyesi’nce devr alınmış, arazisi kentsel dönüşüm amacı ile kullanılmak üzere kapılarına kilit vurulmuştu. Konya ve bölgesinin hayvancılık sektörüne adeta can suyu olacak olan Akşeker Et Entegre Tesisleri’nin Konya Çomaklar’a kurulacak olan kompleksi 80, Ereğli organize sanayi bölgesine kurulacak olan tesisi de 20 milyon dolara mal olacak.

Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik krize rağmen yatırım yapmaktan kaçınmadıklarını belirten Akşeker GrupYönetim Kurulu Başkanı Ali Şeker, “Konya, Türkiye’nin potansiyel açısından en önemli merkezi konumunda. Etbalık Kurumu kapatılınca, bölgede büyük bir sıkıntı baş gösterdi. Bizde grup olarak bu sıkıntıyı gidermek ve bölgede sektöre canlılık getirmek amacı ile tüm imkânlarımızı zorlayarak böylesine büyük bir yatırıma girdik. İnşallah sonu iyi olur” dedi.