Anıtkabir'e TÜRBANLI giremez!

Anıtkabir'e TÜRBANLI giremez!

Anıtkabir'de yaşanan olay yeniden 'Bir Türkiye gerçeğini' gözler önüne serdi.

TÜRBAN AÇILIMI DA YETMEDİ
CHP'nin son döneminde türban açılımı yapması türban sorununun çözümü için umut oluştururken, bugün Anıtkabir'de yaşanan bir olay yeniden 'Bir Türkiye gerçeğini' gözler önüne serdi. Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret eden iki özürlü annesi, türbanlı oldukları gerekçesi ile içeri alınmadı.  'Kıyafetleri nedeniyle insanları rejim düşmanı ilan edemeyiz' diyen CHP lideri Deniz Baykal'ın bu konuda nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

TÜRBANLILAR ANITKABİR'E SOKULMADI
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı  Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki özürlü annesi, başörtülü oldukları gerekçesiyle
Anıtkabir'e alınmayınca çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Bakan Çubukçu'nun Anıtkabir ziyareti sırasında, törene katılmak için Anıtkabir'e gelen özürlü çocuklarına eşlik eden iki başörtülü bayan içeriye alınmadı. "Bizde özürlü annesiyiz, izin verin içeriye girelim" diyerek görevlileri ikna etmeye çalışan başörtülü bayanlar, bunda başarılı olamayınca özürlü çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı.

"Başınızı çene altından bağlamadığınız için sizi içeriye alamayız" karşılığını veren görevliler, başörtülü iki özürlü annesinin içeriye girmesine izin vermedi.

 

ÇUBUKÇU ATATÜRK'E YAZDI
Bakan Çubukçu'nun mozoleye çelenk bırakmasının adından saygı duruşunda bulunuldu. Çubukçu ve beraberindeki heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Çubukçu, deftere şunları yazdı:

"Ulu Önder Atatürk. Özürlüler haftasında 8.5 milyon özürlü vatandaşımızı temsilen manevi huzurundayız. Özürlülük alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve akılcı çözümler oluşturmak yolundaki çabalarımız güçlenerek sürmektedir. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle ilkeleriniz ve yol göstericiliğiniz ışığında çalışmalarımızı yorulmadan sürdüreceğiz." İHA