Kayalıpark'ta 38. Özgürlük Buluşması

Kayalıpark'ta 38. Özgürlük Buluşması

Bildiride "Kadınları, kızları giyim, tavır ve davranışlarıyla istedikleri gibi dizayn etmek, şehvetperestlerin zevki haline gelmiştir" denildi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri 38. kez Kayalıpark’ta buluşarak başörtüsü yasağının kaldırılmasını talep ettiler. Platform adına hazırlanan bildiriyi Hüseyin Şener okudu.

 

Tüm Müslümanlara Ahiret gününün hatırlatıldığı ve onların İslami kimliğe sahip çıkmaya çağrıldığı bildiride Allah’ın anne ve babaya iyi davranmayı emrettiği belirtilerek “Eğer onlardan birisi veya ikisi birden senin yanında yaşlılığa ulaşırsa sakin onlara öf bile deme, onları azarlama ve onlara güzel söz söyle. Onlara merhametten dolayı küçülme kanadını indir ve ey ‘Rabbim bunlar beni küçükken nasıl yetiştirdilerse sende bunlara öylece merhamet et’ de. Rabbü-l Alemin olan Allah’ımız kendisine ibadetten sonra anne ve babaya ihsanı emretmiştir. Allah’ın anne ve babaya bahşettiği değer kesin ve tartışmasızdır.

 

 

Bütün beşeri sistemler Rabbü-l Alemine muhalif olarak kendilerine göre kurallar koymuşlardır. Bugün dünya kadınlarının, annelerinin içinde bulunduğu ıstırap, bu beşeri yapının sonucudur. Dünyanın her yanında anneler, çığlık çığlığa feryat etmede, gözleri önünde katledilen bebeklerine için için ağlamaktadır. Oluk oluk akan bu gözyaşları, açlıktan bebeği can çekişen annelerin feryat ve figanı, müstekbirlere ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen obezlere haz vermektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

Bildiride şu görüşler dile getirildi: Kadınlarımızı, kızlarımızı giyim, kuşam, tavır ve davranışlarıyla istedikleri gibi, kendi anlayışlarına uygun olarak dizayn etmek, şehvetperestlerin zevki haline gelmiştir.

 

Müslüman kadının, Müslüman annenin giyimine, örtüsüne cebri müdahaleler hiçbir art niyet taşımayan sadece Islam kimliğini taşıma onuru neticesi olan başörtüsüne engel koymak, hiçbir hukuk sisteminde yeri olmayan keyfi bir davranış olduğu kadar gözler önünde yaşanan açık bir zülümdür. İslami giymiş sadece Allah’ın emridir. Başka ırkların örf ve adetlerinin, inancının esinlenmesi değildir. Tüm Müslümanlara Ahiret gününü bir kere daha hatırlatıyor ve bu günden tezi yok İslami kimliklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Dünyadaki tüm annelerin, tüm mazlumların gözyaşı ve ıstırabının dinmesini masum yavruların yüzlerinin gülmesini niyaz ediyoruz.

Ferit Hepokur-Memleket