VAHŞETİN kanınızı donduracak belgeleri

VAHŞETİN kanınızı donduracak belgeleri

İsrail ordusu dün Gazze Şeridi'ndeki bir evde, bir anne ile 4 çocuğunu katletti.. GALERİ

İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda Hamas ile geçici bir ateşkesten söz edildiği bir dönemde Gazze'ye menfur bir saldırı düzenledi. İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da bombaladığı bir evde, bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.

Ailenin kahvaltı yaptığı sırada meydana gelen bombalamada ölen çocukların yaşları 1 ila 6 arasında değişiyor. 2 çocuğun da ağır yaralı olarak hastaneye getirildiği bildirildi. Operasyonda biri İslami Cihad üyesi toplam 7 Filistinli ölürken, çoğu çocuk olmak üzere 13 kişi yaralandı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, silahlı eylemcilerin sivillerin arasında dolaştığını belirterek kayıplardan Hamas'ı sorumlu tuttu. Son saldırılarla birlikte Gazze'de son beş ayda öldürülen Filistinli sayısı 400'ü aştı. Operasyonun öncesi ve sonrasında, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nden sınır yakınlarındaki İsrail yerleşimlerine 8 roket saldırısında bulundu. Saldırıyı kınayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, operasyonların ateşkes çabalarına hizmet etmeyeceğini ve barış sürecine zarar verdiğini belirtti.

Saldırı, ateşkes çabalarına darbe vurdu

Saldırıya sert tepki gösteren İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katliamların durdurulması için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırdı. BM'den, Filistinli sivillerin İsrail'in uyguladığı 'devlet terörü'nden korunmasını istedi. Saldırının asıl amacının ateşkes çabalarını sekteye uğratmak olduğunu açıklayan Hamas ise Filistinlilerin bu saldırılara misillemede bulunma hakkı olduğunu kaydetti. Hamas, geçtiğimiz hafta, Gazze'de altı aylık bir sükûnet dönemi ve bunun daha sonra Batı Şeria'ya da genişletilmesi teklifinde bulunmuştu. Teklifi reddeden İsrail, bunun Hamas'ın yeniden silahlanmak ve örgütlenmek için başvurduğu bir aldatmaca olduğunu öne sürmüştü.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın, İsrail ablukası altında bulunan Gazze'deki hastanelere yakıt götüren tankerlere ateş açtığını bildirdi. BM, 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı bölgenin abluka sebebiyle insanlık felaketiyle karşı karşı olduğunu belirtiyor. Örgüt, abluka nedeniyle araçlarının yakıtının bitmesi üzerine, Gazze'de gıda yardımını durdurmuştu. İsrail, Hamas'ın yakıt sevkıyatını önleyerek, 'Gazze üzerindeki ablukanın artırıldığı' izlenimi vermeye çalıştığını iddia ediyor.