Gök Peynir Festivali yapıldı

Gök Peynir Festivali yapıldı

“Divle Obruk Gök Peynir Festivali” Ayrancı’nın Üçharman köyünde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından finanse edilen Devlet Planlama Teşkilatı koordinasyonunda takibi yapılan düzey 2 bölgeleri kalkınma programı çerçevesinde ve Benim Peynirim Divle Projesi kapsamında “Divle Obruk Gök Peynir Festivali” Ayrancı’nın Üçharman köyünde gerçekleştirildi.

Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman milletvekilleri, Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, Ereğli’de ikamet eden çok sayıda Ayrancılı’nın katıldığı festivalde divle obruk peynirleri görücüye çıktı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından misafirlere Divle Obruk peynirinden yapılan sıkma ve gözlemeler ikram edildi. Ayrancı Kaymakamı Eşref Yonsuz festivali değerlendirerek “Katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize sonsuz teşekkür ederiz, burada amacımız Divle obruk peynirini tüm Türkiye’ye hatta dünya ülkelerine tanıtmak ve peynirimiz için pazar oluşturmaktır. Bunların yanında Divle Obruk peynirine patent alma çalışmalarımızda hızla devam ediyor. Her sektörde olduğu gibi peynirin de korsanı var. Her şekilde bunun önüne geçeceğiz. Burada düzenlediğimiz festivalimizi gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Divle Obruk peynirinin değerine değer katmak istiyoruz. Festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program plaket töreni ile devam etti. Snatçı Ahmet Özdemir’in verdiği konser büyük iygi topladı. Sanatçı Ahmet Özdemir tüm katılanları coşturdu. Festival bitiminde Obruk mağaraları gezildi. Memleket-Ereğli