New York'ta Müslüman Günü Yürüyüşü

New York'ta Müslüman Günü Yürüyüşü

Madison Caddesi üzerinde kılınan öğle namazıyla başlayan Müslüman Günü Yürüyüşü renkli protestolara sahne oldu

NEW YORK (AA) - New York'ta cadde ortasında kılınan namazla başlayan 29. Müslüman Günü Yürüyüşü, tekbir ve dualar eşliğinde gerçekleşti.

ABD’de faaliyet gösteren çok sayıdaki Müslüman grubun ortak düzenlediği etkinlik, trafiğe kapatılan ünlü Madison Caddesi üzerinde kılınan öğle namazının ardından başladı. Türkiye, yürüyüşte az sayıda katılımcıyla temsil edildi. Yürüyüş sırasında Türk bayrağı, Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş ve 42 yıldır ABD’de yaşayan emekli modacı Şevkiye Sun tarafından taşındı. ABD'de yaşayan Müslümanlar da bayraklarıyla ülkelerini temsil etti.

Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik birimlerinin birden fazla takımla iştirak ettiği yürüyüşte, atlı polisler izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Zor günler geçiren Müslüman ülkelerin problemlerine dikkati çekilen etkinlikte Mısırlı bir grup; ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Mısır'da darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin canlandırıldığı tiyatral gösteriyle tepkilerini dile getirdi. Rabia işaretleri yapılan, sloganlar atılan yürüyüşte, darağacına asılan temsili Mısırlı kadın dikkati çekti.

Müslümanlarla birlikte yürüyen bir grup Yahudi, taşıdıkları dövizlerle Filistin'e yönelik ambargonun bir an önce sona ermesini ve Filistin halkı için adalet istediklerini anlattı. 

Etkinliğin ikinci bölümünde, dualar eşliğinde gerçekleşen söyleşilerde ise terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) benimsediği vahşetin Müslümanlıkla bağdaşmayacağının altı çizildi.

Kaynak:Haber Kaynağı