New York'ta 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi

New York'ta 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi

NEW YORK (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin New Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi. Türkiye'nin New York Başkonsolosu...

NEW YORK (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin New Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da milletin iradesi ve kararlılığıyla başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini ve devletin yönetim kadrolarına sızarak ''hastalıklı bir ideolojiyi milletin kalbine zerk etmek amacıyla yıllar öncesinden hazırlanmış bir komplonun son ayağı olan bu alçak saldırıyı bugün bir kez daha ibretle ve dehşetle hatırladıklarını'' söyledi.

Yalçın, ''Bu hain saldırıdan bazıları bizleri gururlandıran bazılarıysa maalesef canımızı çok acıtan dersler aldık. Kanaatimce bu derslerin en önemlisi milletimizin sağduyusuna, demokrasiye olan inancına ve vatan sevgisine güven duymamız gerektiğidir. Nitekim milletimiz, 251 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 2 binden fazlasının yaralarını sardığımız o acı günde fedakarlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin en yüce şeklini tüm dünyaya göstermiştir.'' dedi.

Başkonsolos Yalçın, bugünün anlam ve öneminin, şehitler ve gazileri bir kez daha beraberce anmanın yanı sıra, bu ortak mücadeleyi güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek olduğuna dikkati çekti.

Yaşananların, kendini "kainat imamı" olarak nitelendiren Fetullah Gülen'in, bürokrasiye, siyasete, yargıya, medyaya ve daha pek çok kurum ve kuruluşa sızıp yıllarca sinsice bekleyen müritlerinin alçaklığı ve ihaneti olduğunu gösterdiğini belirten Yalçın, ''Kendilerini altın nesil, Fetullah Gülen’i kainat imamı olarak gören örgüt üyelerinin, sadece bu tanımlamalarından bile ne kadar sapkın ve kişi kültüne esas alan bir radikalleşmeye örnek oldukları anlaşılmaktadır.'' diye konuştu.

15 Temmuz'un FETÖ’nün işlediği en hain ve kanlı cürüm olmakla birlikte ''buzdağının görünen yüzü'' olduğunu söyleyen Yalçın, ''FETÖ, 15 Temmuz’dan sonra dahi kritik önemdeki kurumlara sızma amacından vazgeçmemiştir. Ancak, güvenlik ve istihbarat birimlerimizin çalışmaları, örgütün yeni teşebbüslerini akim bıraktırmıştır.'' dedi.

Anma törenine, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Başak Yalçın, Daimi Temsilcilik ve Konsolosluk yetkileri ile Türk-Amerikan toplumunun temsilcileri de katıldı.

Törenin ardından katılımcılar Başkonsolosluktaki 15 Temmuz sergisini de gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :