New York borsası yatay açıldı

New York borsası yatay açıldı

WASHINGTON (AA) - New York borsası, ABD Merkez Bankası’nın her yıl düzenlediği Jackson Hole Sempozyomu öncesinde haftaya yatay seyirle başladı. Açılışta,...

WASHINGTON (AA) - New York borsası, ABD Merkez Bankası’nın her yıl düzenlediği Jackson Hole Sempozyomu öncesinde haftaya yatay seyirle başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 19,61 puan (yüzde 0,09) değer kaybederek 21.654,90 puana, S&P 500 Endeksi 1,98 puan (yüzde 0,08) azalarak 2.423,57 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 5,60 puan (yüzde 0,09) kayıpla 6.210,92 puana indi.

Analistler, son iki haftayı siyasi gerginlikler nedeniyle kayıplarla tamamlayan endekslerin, bu hafta Fed’in 24-25 Ağustos'ta Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenleyeceği yıllık merkez bankaları sempozyumuna odaklanacağını belirtiyor.

Öte yandan, ABD ve Güney Kore'nin her yıl düzenlenen askeri tatbikatlarının başlamasının, Güney Kore gerilimini yeniden tetikleyebileceği endişelerinin yatırımcıların risk iştahını sınırladığı öngörülüyor.

Siyasi gelişmelerin yakından izleneceğine işaret eden analistler, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün açıklayacağı yeni Afganistan ve Asya stratejilerinin de piyasaların seyrini etkileyebileceğine işaret ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :