New York borsası sınırlı yükselişle açıldı

New York borsası sınırlı yükselişle açıldı

İSTANBUL (AA) - New York borsası, kötümser gelen Çin verileri, dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarının beklenenden daha "şahin" gelmesi ve yarınki Jannet Yellen konuşması öncesinde yükselişle...

İSTANBUL (AA) - New York borsası, kötümser gelen Çin verileri, dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarının beklenenden daha "şahin" gelmesi ve yarınki Jannet Yellen konuşması öncesinde yükselişle açıldı.

Açılışta Dow Jones Endeksi önceki kapanışa göre 21,19 puan (yüzde 0,13) değer kazanarak 17.000,32 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 1,22 puan (yüzde 0,06) artışla 1.987,73 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 0,68 puanlık (yüzde 0,02)  primle 4.527,16 puana yükseldi.

 Federal Açık Piyasalar Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Temmuz'daki toplantı tutanaklarında, faiz artırımına başlamadan önce ekonomik göstergelerin bir müddet daha izleneceği belirtilirken, artırımın beklenenden önce başlayabileceğinin sinyalleri verildi. Analistler, Jackson Hole toplantısında yarın konuşma yapacak Fed Başkanı Janet Yellen'in söylemlerinin piyasanın yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

Ayrıca, Çin'de ağustos HSBC/Markit imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi 50,3 ile 3 ayın en düşüğüne geriledi. Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, geçen haftanın işsizlik başvuruları 298 binle beklentilerin altında geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı