New York borsası rekorla kapandı

New York borsası rekorla kapandı

Standard & Poor's 500 ve Nasdaq Teknoloji Endeksleri kendi rekor seviyelerinden kapandı- New York borsasında her üç endeks son 6 işlem gününü üst üste artışla tamamladı- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üretim seviyesini kısma anlaşmasını uzatmasına rağme

NEW YORK (AA) - New York borsasında endeksler, ABD'li teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artışla günü rekorlarla tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 70,53 puan (yüzde 0,34) artışla 21.082,95 puana yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi 10,68 puan (yüzde 0,44) yükselişle 2.415,07 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 42,23 puan (yüzde 0,69) kazançla 6.205,26 puana ulaşırken, her iki endeks kendi rekor seviyelerinden kapandı.

Ayrıca her üç endeks son 6 işlem gününü üst üste artışla tamamlamış oldu.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla'nın hisse başına değeri yüzde 2,1 yükselirken, küresel internet televizyon ağı Netflix hisseleri de yüzde 3,4 prim yaptı.

Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), bugün, kasım ayında alınan ham petrol üretim seviyesini kısma anlaşmasını 9 ay daha uzatma kararı almasına rağmen, petrol fiyatlarında yaklaşık yüzde 5 düşüş görüldü.

Kapanışta, ABD'nin Batı Teksas tipi ham petrolün varili yüzde 5,2 düşüşle 48,66 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varili de yüzde 5 yükselişle 51,24 dolardan işlem gördü.

Uzmanlar, OPEC kararının piyasalar tarafından beklendiğine işaret ederek, OPEC'in petrol üretim kısma miktarının daha fazla olmamasının ve anlaşma süresinin 12 aya uzatılmamasının yatırımcılarda hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :