New York borsası "karışık" kapandı

New York borsası "karışık" kapandı

NEW YORK (AA) - New York borsası, ABD'de ikinci çeyrek Gayri Safi Yurt içi Hasılanın (GSYH) beklentilerin altında gelmesinin, enerji ve teknoloji şirketlerinin...

NEW YORK (AA) - New York borsası, ABD'de ikinci çeyrek Gayri Safi Yurt içi Hasılanın (GSYH) beklentilerin altında gelmesinin, enerji ve teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artışla dengelenmesiyle temmuz ayının son işlem gününü "karışık" tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 24,11 puan (yüzde 0,13) azalarak 18.432,24 puana geriledi. Standard & Poor's 500 Endeksi 3,53 puan (yüzde 0,16) artışla 2.173,59 puan olurken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 7,15 puan (yüzde 0,14) yükselerek 5.162,13 puana ulaştı.

Dow Jones Sanayi Endeksi haftalık bazda yüzde 0,8 düşerken, temmuz ayında yüzde 2,8 artış kaydetti. Standard & Poor's 500 Endeksi haftalık bazda yatay seviyede tutunurken aylık bazda ise yüzde 3,6 yükseldi.

Böylece, Dow Jones Sanayi ve Standard & Poor's 500 Endeksleri beş ay üst üste yükselmiş oldu.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de haftalık bazda yüzde 1,2, temmuzda da yüzde 6,6 artarak mart ayından bu yana en hızlı yükseliş kaydettiği ayı geride bıraktı.

ABD Ticaret Bakanlığının öncü verilerine göre, Gayri Safi Yurt içi Hasıla (GSYH) 2016'nın ikinci çeyreğinde yüzde 1,2 arttı. Öncü büyüme verisine yönelik piyasa beklentisi ise yüzde 2,6 artış seviyesindeydi.

Öte yandan, teknoloji devi Google ve ana kuruluşu Alphabet'in dün ikinci çeyrek net kar ve gelirlerinin piyasa beklentisinin üzerinde gelmesinin ardından, Alphabet'in hisse başına değeri yüzde 3,3 yükseldi. Twitter'ın hiseleri de yüzde 2 artış kaydetti.

Ayrıca, ABD'li enerji şirketlerinden Devon Energy Corp'un hisse değeri yüzde 6, Chesapeake Energy'nin de yüzde 5 yükseldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :