New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

NEW YORK (AA) - New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in konuşması ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından...

NEW YORK (AA) - New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in konuşması ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 255 puan (yüzde 1,60) azalışla 15.660,18 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 22,84 puan (yüzde 1,23) kayıpla 1.829,08 puana indi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 16,75 puan (yüzde 0,39) değer kaybederek 4.266,84 puana geriledi.

Endekslerin yönünde Fed Başkanı Yellen'in ABD Senatosu'nda yaptığı sunum ve ham petrol fiyatlarındaki düşüş etkili oldu.

Yellen, sunumunda, son üç ayda birçok önemli gelişme yaşandığını belirterek "Aralıktan bu yana çok şey oldu. Belirttiğim gibi global ekonomik ve finansal gelişmeler görünümü bozabilir. Şu anda bu gelişmelerin risk dengesine ve ekonomik görünüme etkilerini değerlendirme sürecindeyiz. Mart ayında bir araya geldiğimizde, piyasalara görünüm ve riskler hakkındaki güncel görüşlerimizi yansıtacak yeni projeksiyonlar sunacağız" demişti.

Öte yandan, petrol fiyatlarındaki düşüş hisse senetleri üzerinde satış baskısını artırmaya devam etti.

Batı Teksas türü ham petrolün fiyatı güne varil başına 27,36 dolardan başladıktan sonra yüzde 4,7 azalışla varil başına 26,06 dolara kadar düştü. Brent türü ham petrol ise dalgalı bir seyir izledi ve borsanın kapandığı saatlerde varil başına 31 doların hemen altında işlem gördü.

ABD'nin en büyük bankalarından Citigroup ve Bank of America'nın hisse senetleri yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :