New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 82,21 puan (yüzde 0,34) , Standard & Poor's 500 Endeksi 10,19 puan (yüzde 0,38) ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 34,71 puan (yüzde 0,48) değer kaybetti

WASHINGTON (AA) - New York borsası, haftanın ilk işlem gününe “ticaret savaşı” endişeleriyle satış ağırlıklı başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 82,21 puan (yüzde 0,34) düşüşle 24.455,85 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 10,19 puan (yüzde 0,38) azalışla 2.680,04 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 34,71 puan (yüzde 0,48) kayıpla 7.223,15 puana geriledi.

Analistler, endekslerin negatif seyrinde ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getireceğini açıklamasının ardından yükselen “ticaret savaşı” endişeleri belirleyici olduğunu kaydediyor.

Trump yönetiminin, başta Kanada ve Avrupa Birliği (AB) üyeleri olmak üzere bazı ülkelerin misilleme tehditlerine rağmen yeni gümrük vergisi düzenlemesini bu hafta imzalaması bekleniyor. Trump’ın Ticaret Danışmanı Peter Navarro’nun dün verdiği mülakatlarda, ithal çelik ve alüminyuma getirilecek ek gümrük vergilerinden hiçbir ülkenin muaf tutulmayacağını söylemesi yönetimin geri adım atmayacağına işaret eden son gelişmelerden biri oldu.

Başkan Trump da yine hafta sonunda Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AB’nin misilleme olarak Amerikalı şirketlere yönelik vergileri ve bariyerleri artırması durumda, ABD’ye ithal edilen Avrupa menşeli otomobillere gümrük vergisi getirileceğini ifade etti.

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük vergisinin detayları ve uluslararası yansımaları, bu hafta hem ABD hem uluslararası ekonomi gündeminin ve piyasaların odağında olacağa benziyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :