Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde, öğrenci velilerine yönelik "çocukların ihmal ve istismarı ve akran zorbalığı" konulu seminer düzenlendi.Rehber...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde, öğrenci velilerine yönelik "çocukların ihmal ve istismarı ve akran zorbalığı" konulu seminer düzenlendi.

Rehber öğretmenler Ayşegül İlhan ile İlknur Battal'ın konuşmacı olarak katıldığı, bir okulun konferans salonundaki programda, anne ve babalara tavsiyelerde bulunuldu.

İlhan, programda yaptığı konuşmada, çocuklara karşı ebeveynlerin şiddet yöntemine başvurmaması gerektiğini vurgulayarak, uyarıların da ölçülü olması gerektiğini belirtti.

İlhan, "Çocukların en önemli ihtiyacı sevgidir. Anne ve babalar olarak çocuk kontrol edilmelidir. Çocuklara karşı şiddet kullanılmamalıdır. Çocukları uyaracağız ancak bu uyarının bir ölçüsü, sınırı olmalıdır." dedi.

Katılımcıların sorularının yanıtlandığı program sonunda velilere bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı.

- Nevşehir'de asayiş uygulaması

Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, il merkezi ve ilçelerde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara teslim edilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Çeşitli uygulama noktalarında yapılan kontrollerde, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 15 kişi yakalandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan, hırsızlık ve kasten öldürme suçundan aranan 2 kişi tutuklanırken, diğerleri işlemelerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :