Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.Nevşehir'de...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

Nevşehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

Programın açılışında Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri İstiklal Marşı'nı işaret dilini de kullanarak seslendirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Leyla Kahraman, bilim ve teknolojinin sınırları zorladığı, yeni bir çağın açıldığı bir dönemde, toplumun hala eşitlik hakları için mücadele etmesinin oldukça acı bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kadınlara yönelik her türlü şiddet, aile içinde, işyerlerinde sokaklarda hayatın her alanında artarak devam etmektedir. Gerçek bir demokrasi, kadın erkek eşitliği sağlanmadan gerçekleşemez. Kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet hem yasalar önünde hem de yaşamın içinde tüm cinsiyetlerin omuz omuza vereceği mücadele ile sona erecektir."

Programa, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener de katıldı.

- Derinkuyu Belediyesinde kadro sevinci

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, belediyede taşeron işçi olarak çalışanlara yönelik yapılan sınavın ardından kadroya alınan işçilerle bir araya geldi.

Kadro sevinci yaşayan 41 işçiye hayırlı olsun temennisinde bulunan Balcı, bundan sonraki süreçte ilçe halkına yönelik hizmetin daha etkin şekilde sürdürüleceğine inandığını kaydetti.

Balcı, "Belediyemizde şirket vasıtasıyla çalışan işçilerimiz, uygulanan sınavda başarı göstererek kadroya sahip oldular. Bundan sonraki çalışma hayatında hepsine başarı diliyorum. Bu uygulama ile halkımıza daha kaliteli hizmet verileceği inancındayım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :