Nevşehir'de başarılı matematikçiler ödüllendirildi

Nevşehir'de başarılı matematikçiler ödüllendirildi

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, matematiğe ilgi duyan ve bu alanda çaba harcayan öğrencilerin teşvik edilmesine yönelik düzenlenen "Matematik Olimpiyatı"nda...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, matematiğe ilgi duyan ve bu alanda çaba harcayan öğrencilerin teşvik edilmesine yönelik düzenlenen "Matematik Olimpiyatı"nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kentteki özel bir eğitim kurumunun konferans salonundaki programda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geleceğin teminatı olarak görülen öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi için çaba gösteren öğretmenleri ve yarışmada başarı elde eden öğrencileri tebrik etti.

Ünver, "Bilim ve teknolojide ortaya koyacağınız düşünceler ışığında, ülkemizi müreffeh bir düzeye ulaştıracağınıza inanıyorum. İşte o zaman dünya ülkeleri arasında hızla zenginleşen bir düzeye ulaşacağımızı göreceksiniz. Kendi teknolojisini ve silahını üreten milletlerin karşısında hiçbir dünya ülkesi duramaz. Allah başarılarınızı daim eylesin." şeklinde konuştu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise elde edilen başarının daha ileri düzeye ulaşmasını arzu ettiklerini belirterek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de Türkiye'nin son dönemde oldukça zor bir süreçten geçtiğini, ülkelerin, ilim ve teknolojiyi etkin şekilde kullanması ile ekonomik ve sosyal anlamda büyüme ve gelişme gösterebileceğini dile getirdi.

Törende daha sonra dereceye giren öğrenci, sınıf öğretmenleri ve okul müdürlerine ödül, başarı belgeleri ve plaketleri protokol üyelerince takdim edildi.

Programa, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :