Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2015-2026 akademik yılı açılış töreni yapıldı.Rektörlük binası önünde çelen sunumu ile başlayan tören...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2015-2026 akademik yılı açılış töreni yapıldı.

Rektörlük binası önünde çelen sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Kongre merkezinde süren programda konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitenin 8 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Bu süre insan ömrü için çok uzun bir süre olabilir ancak bir üniversite için çok kısa bir zaman dilimi” dedi.

Geçen zaman içerisinde gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

“Zorluklarla karşılaştık. Bazen karşılaştığımız bu zorluklarla mücadele etmekte zorlandık. İmkansız görülen zorluklarla el ele vererek üstesinden geldik. Geçmişle bugünü kıyasladığımızda büyük işler yapmanın ve başarılı çalışmalara imza atmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan kelimesinin altını çizmek istiyorum. Eğer heyecanınız yoksa başarılı olamazsınız. Gerek fiziki yapılanma gerekse bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanda yaptığımız çalışmalarla hem bölgemize hem de ülkemize her yönden önemli katkılar sağlamış olmanın hakkı gururunu hissediyoruz. Bu başarısı öyküsünü hep birlikte yazdık, hep birlikte hayata geçirdik.”

Program sonunda unvan yükselten akademik personele cübbe giydirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı