NEÜ'ye 'ismi ile müsemma' bir fakülte geliyor

NEÜ'ye 'ismi ile müsemma' bir fakülte geliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne yeni 3 yeni fakülte açılıyor.

Her yeni eğitim öğretim yılında hedef büyüten Necmettin Erbakan Üniversitesi, Anadolu'da ilk olacak olan Siyasal Bilgiler Fakütesi'nin yanında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sağlık Bilimler Yüksekokulu'nu da fakülteye dönüştürüyor. Ayrıca şehir merkezinde de Meram Meslek Yüksekokulu'nu faaliyete geçiriyor.

ANADOLU'DA BİR İLK

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) ve İlahiyat Fakültesi; köklü geçmişi, güçlü akademik kadrosu ve eğitim kalitesiyle üniversite tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde iki yeni bölümü daha üniversiteye kazandıran Necmettin Erbakan Üniversitesi şimdi de Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni açıyor. Mevcut, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sağlık Bilimler Yüksekokuları'nı fakülteye dönüştüren üniversite, Anadolu'da bir ilki gerçekleştirerek Siyasal Bilgiler Fakültesini de Konya'ya kazandırmış olacak.

cdcc2bf2a21e98daba0b7b1eae9c56d9.jpg

"İSMİ İLE MÜSEMMA BİR ÜNİVERSİTE OLDU"

Konuyla ilgili Memleket'e konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, ismi ile müsemma bir fakülte olacak diye konuştu. Şehir Merkezinde Meram Meslek Yüksekokulu'nu da üniversitenin bünyesine kazandırmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kutlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Konya'da eksikliği hissedilen bir bölüm idi. Rahmetli Necmettin Erbakan gibi siyasi bir dehanın ismini alan üniversitemize bu bölümü kazandırdığımız için çok mutluyuz. İsmi ile müsemama bir üniversite oldu. Yine önümüzdeki günlerde ihtiyaca göre bölümler açabiliriz" dedi.

Öte yandan yeni açılacak fakültelere önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanılacağı öğrenildi.

M. Ali Elmacı-Memleket