NEÜ’lü minikler kalplerinin sesini dinletti

NEÜ’lü minikler kalplerinin sesini dinletti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Minik Sanatçılar Çocuk Korosu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında "Minik Kalbimin Sesini Dinle" temalı bir konser verdi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda düzenlenen, şarkıların konularının da koro üyeleri tarafından dramatize edildiği konser büyük beğeni topladı. İyilik, hoşgörü, sevgi, saygı, vatan sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi gibi değerlerin ana tema olarak seçildiği şarkılar başarılı şekilde icra edildi. Ayrıca eserlerde yer alan çocukların vazgeçilmezi olan masallardan da alınan konular seyircilere çocukluk günlerini yeniden yaşama imkanı sundu. Konserin ikinci bölümü; çocukların toplumumuzun kültürel değerlerine ve milli mirasımıza sahip çıkabilmeleri amaçlanarak halk türkülerine ayrıldı. Ailelerin tarihimizden gelen kültür mirasını çocukları ile paylaşıp öğretmesi gerekliliğinden hareketle ikinci bölümde veliler de çocukları ile sahneyi paylaştı.
Koronun eğitmenliğini yapan NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi hocalarından Doç. Dr. Sema Sevinç, Doç. Dr. Aynur Elhan Nayir, Yrd. Doç. Dr. Nurtuğ Barışeri Ahmethan ve Öğretim Görevlisi Dr. Vahide Bahar Yiğit, Minik Sanatçılar Çocuk Korosu ve faaliyetleri ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Minik Sanatçılar Çocuk Korosu Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamızın destek ve onayı ile 10 Ekim 2014 tarihinde kurulmuştur. Koro seçmeleri, profesyonel koro eğitimcileri olan Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın ve TRT Çok Sesli Koro Sanatçısı Neslihan Alpuğan tarafından yapılmıştır. 7-12 yaş grubu 55 öğrenciden oluşan koro haftada bir gün 2 saat olarak çalışmalarını 6 aydır sürdürmektedir. Bu süreç içerisinde Ankara Devlet Konservatuarından Dr. Atilla Çağdaş Değer koromuza seminer vermek üzere davet edilmiştir. Bu değerli koro eğitimcimiz aynı zamanda koromuzun danışma kurulu üyesidir. Koromuz 19 Nisan 2015 tarihinde Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nin düzenlediği ‘23 Nisan Ulusal Çocuk Şenliği’ne katılarak üniversitemizi başarıyla temsil etmiş ve şenlik jüri üyeleri tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Bizler her çalışmaya büyük bir özveri ile katılan velilerimizin çocukları ile aynı sahnede olmalarından son derece memnun olduk. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.