Neü'lü Gençler Çocuklarla Eğlendi

Neü'lü Gençler Çocuklarla Eğlendi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri önderliğinde kurulan ve yaptığı işte gönüllü olma esasına dayanan bir topluluk olan Genç Gönüllüler Kulübü 5. Tanıtım Programını Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yaptı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri önderliğinde kurulan ve yaptığı işte gönüllü olma esasına dayanan bir topluluk olan Genç Gönüllüler Kulübü 5. Tanıtım Programını Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yaptı.

 

NEÜ İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen programa; NEÜ Genç Gönüllüler Kulübü Danışmanı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Dadan, Genç Gönüllüler Kulübü Başkanı Mustafa Tunç, Mevlana Sevgi Evleri Müdür Yardımcısı M. Mustafa Korkmaz ve öğrenciler katıldı. Kulüp Sözcüsü Mücahit Sağır'ın sunduğu programda konuşan Genç Gönüllüler Kulübü Başkanı Mustafa Tunç, "Genç Gönüllüler üyesi anne-baba olmasalar da anneliği ve babalığı tatmış oluyorlar. Kimsesiz çocuklar, huzur evleri, engelliler, çocuk esirgeme kurumları bizim hedef alanımız. Çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocukların birçoğunun ailesi var. Peki, neden bu çocuklar burada kalıyor? Aileleri var ama korumaya muhtaç ve risk altında oldukları için devletimiz koruma altına alıyor. Aile ortamı oluşturmak amacıyla yurt ortamından ev ortamına geçildi. Çocuklar gayet iyi şartlarda bakılmakta ve bütün ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmaktadır. Ama sadece bu yeterli değil, çocuk yaşadığı ortamı sahiplenemiyor. Çocuğun özel ilgiye ihtiyacı var. İlgi gören çocuklar daha iyi ve farklı yetişiyor" dedi. Tunç, 2010'da kuruldukları günden bugüne kadar yaptıkları etkinlikleri anlatarak, hafta sonları yapılan ziyaretler sırasında çocuklara empati kurarak yaklaşılması gerektiğini, çocuklarla kurulan gönül bağının çok önemli olduğunu vurguladı.

Genç Gönüllüler Kulübü'nün gönüllülük esasına göre, sadece ilahi rıza doğrultusunda koşturduğunu vurgulayan Tunç, "Kulübümüze üye olanlardan herhangi bir aidat talebimiz yok. Kulübümüzün ihtiyaçları bağışlar ve düzenlediğimiz kermeslerle karşılanmaktadır. Bizler kendimizi bu işe vakfettik. Üyelerimizden istediğimiz sürekliliktir. Üye olan bir gönüllüyü aynı kuruma haftada bir kez göndeririz. İstikrarlı olmanız bizim için daha önemli. İşinizi yarıda bırakmayın. Çocuğun benimsemesi gerek en önemli şey sağlam bir imandır. Böylece karşılaştıkları durumların üstesinden gelmeleri daha kolay olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Programın sonunda katılımcılar Genç Gönüllüler Kulübü üyelerinin düzenlediği kermese katıldı. Kermesi gezen katılımcılar daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen çocuklarla oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

iha