NEÜ’den Yeni Öğrencilere Oryantasyon

NEÜ’den Yeni Öğrencilere Oryantasyon

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) üniversiteye bu yıl başlayan öğrencilerin kente uyum sağlama sürecini hızlandırmak için oryantasyon eğitimi ve şehir gezisi düzenliyor.

Her fakülte için ayrı ayrı düzenlenen eğitimlerde Konya Emniyet Müdürlüğü’nden yetkiler kentin güvenliği konusunda bilgi veriyor. Ayrıca şehrin tanıtımı için alanında uzman akademisyenler öğrencilere Konya’yı detaylı şekilde anlatıyor.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca düzenlen programın ikinci gününde İlahiyat Fakültesi öğrencilerine eğitim verildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş öğrencilere; “DAEŞ veya başka bir takım dini kisveli örgütler Müslümanı dışlayıcı itikat ortaya koyuyor. Onların fiziki varlıklarına tecavüz ediyorlar. Bu anlamda size yaklaşan insanlara dikkat etmelisiniz. Tanımadığınız kişilerle ilgili bizlerle istişare edin ve bilgi alın. Bu sizin geleceğiniz açısından menfaatinize olacak.” dedi.

Emniyet Amiri Onur Sadık Sevindik ise öğrencileri Konya’nın güvenliği konusunda bilgilendirdi. “Herhangi bir örgüte girerseniz çıkmanız neredeyse imkânsız, çıkamazsınız. Bu nedenle yasal olmayan örgütlere karşı tedbirli olmanız gerekiyor. Özellikle sosyal medyadan yaklaşmaya çalışan şahıslar konusunda dikkatli olun. Gerektiği zaman bizlerden bilgi alabilirsiniz.” dedi.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç de öğrencilere Konya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı. Kentteki müzeler, türbeler ve ören yerleri hakkında da bilgi veren Dinç’in sunumunu öğrenciler dikkatle takip etti.

Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler de oryantasyon eğitimlerinden hem güvenlik hem de şehrin tanıtımı noktasında ciddi fayda gördüklerini anlattı.