NEÜ'den 'taşeron sınavı' açıklaması

NEÜ'den 'taşeron sınavı' açıklaması

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'nden (NEÜ) taşeron işçilerin mülakatlarıyla ilgili bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yapıldı.

Taşeron işçilerin mülakatları ile konusunda bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerle ilgili olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörlüğünden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taşeron işçilerin kadroya alınması öncesi tüm kamu kurumlarında gerçekleştirilen mülakatlarla ilgili olarak medya kuruluşunda çıkan haberlerde TBMM ve diğer kamu kurumları ile beraber kurumumuzun adı da zikredilerek; iddiaların doğru olup olmadığı hakkında tarafımızdan görüş alınmadan ve kurumumuza cevap hakkı verilmeden yapılmış maksatlı ve asılsız haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruriyet arz etmiştir.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki taşeron işçilerin kadroya alınması için yapılan sözlü sınavda adaylara yöneltildiği iddia edilen sorularla ilgili yer alan haberlerin tamamı asılsızdır.

Sınavda sorulan soruların çoğunluğu adayların yaptıkları işler ile çalıştığı kurum ve birimlerle ilgili bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik olup, Cumhuriyet’in ilan tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı ve doğum yeri, TBMM’nin açılış yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı ve mevcut Cumhurbaşkanı’nın isimleri gibi az sayıda genel kültür soruları yöneltilmiştir. İlgili mevzuata uygun olarak sınav soruları önceden standardize edilmiş olup, bu sorular içerisinden sınav komisyonunca seçilerek sorular adaylara yöneltilmiş ve tutanak altına alınmıştır.

Yıllardır kurumumuza hizmet eden taşeron işçilerimizin kadroya alınmasında onların sınavda başarısız olmasına ya da fişlenmesine yönelik bir yaklaşım kesinlikle söz konusu olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”