NEÜ'den medeniyetler iftarı

NEÜ'den medeniyetler iftarı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden İftar yemeği...

Suudi Arabistan’dan Konya’ya gelen Kâbe İmamlarından Abdülaziz Abdülğafur El- Ensari ve Dar’ül- Hadis programında emeği geçen Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyeleri adına bir teşekkür nişanesi olarak Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde İftar Yemeği Programı düzenlendi. İftar programına; Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Konya Müftüsü Ali Akpınar, Dar’ül- Hadis programında emeği geçen hocalar ve öğretim üyeleri katıldı.

‘Kur’an Mekke’de nazil oldu, Mısır’da okundu, Türkiye’de yazıldı’ sözleriyle konuşmasına başlayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş: “ Konya’mızın muhtelif camilerinde özellikle İlahiyat Fakültesi camimizde teravih namazlarımızda bizleri hem okuyuşuyla hem kabe-i muazzamaya, haremeyne taşıması bakımından cemaatimiz tarafından ilgi, alaka ve şükranla karşılandı. Bu açıdan kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonrada sohbetlerimizin, bu muhteşem feyizli topluluğumuzun hep var olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinize en içten kalbi şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Filistin’de Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Konya Müftüsü Ali Akpınar şunları söyledi: “Filistin’de acılar yaşanırken biz de burada iftarlar ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılar da geçecek; çünkü bu ümmet ayında o sıkıntı çeken kardeşlerimizi hatırlamamak onlara dua etmemek mümkün değil. Kadir gecesinde, sıkıntılı dönemler yaşayan tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimize ve bizim de içinde bulunduğumuz huzurun devamı için hep birlikte dua edelim.”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle bizi nurlandıran, şereflendiren, hatimli teravihlerimize destek veren hocamızın katılımıyla Suudi Arabistan ve Türkiye arasında bir dostluk köprüsü,  harameynden sıcak bir nefes hissetmiş olduk diyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizin sorumluluğu ve kardeşlik görevi olarak yapmamız gereken zulüm altında ve sıkıntı içerisinde yaşayan kardeşlerimize el uzatmak, sorunlarının çözümüne yardım etmektir. Eğer yapamıyorsak dualarımızla destek olmamız ve zalimlere buğz etmemiz gerekir. Bu sürecin en kısa sürede bitmesi ve onların feraha kavuşması için duacı olmak üzerimizde bir borç. Rabbim bu ülkenin insanlarına çok güzel nimetler verdi. İnşallah bu nimetlerden diğer İslam ülkelerindeki kardeşlerimiz de istifade ederler. Nimetin devamı için şükretmek ve şükrün gereğini yerine getirmek görevimiz.”

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Abdülaziz Abdülğafur El- Ensari’ye Konya ve Necmettin Erbakan Üniversitesi hatırası hediyeler takdim etti.