NEÜ’den Konya'da bir ilk

NEÜ’den Konya'da bir ilk

Zorlu sınav maratonlarını geride bırakan adaylar üniversite tercihlerine son şeklini veriyor.

Konya’da 52 yıl önce yükseköğretim hayatına başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) ve İlahiyat Fakültesi; köklü geçmişi, güçlü akademik kadrosu ve eğitim kalitesiyle üniversite tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Konya’daki üniversitelerden daha köklü eğitim geçmişi olan AKEF, 1962-1963 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Selçuk Eğitim Enstitüsü olarak başladı eğitim hayatına… 2011 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanan Fakülte, 23 anabilim dalı ile eğitimde kalitenin çıtasını her geçen gün bir üst seviyeye taşıyor.

“AKEF’İN EĞİTİM KALİTESİ KPSS’DE DE KENDİNİ GÖSTERDİ”

ÖSYM’nin yayımladığı, 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik alan bilgisi sınavının branş bazında sıralamasında sonuçlar NEÜ’nün eğitim kalitesini bir kez daha ortaya çıkardı. Üniversite, coğrafya öğretmenliği bölümünde Türkiye birincisi, edebiyat ve matematikte Türkiye ikincisi, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ve tarih öğretmenliğinde Türkiye üçüncüsü, sınıf öğretmenliğinde ise Türkiye dördüncüsü oldu.

24 Kasım 1962 yılında Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 4 yıllık öğretmen yetiştiren bir kurum olarak öğretime açılan ve 20 Temmuz 1982 tarihinde Selçuk Üniversitesi'ne bağlanarak İlahiyat Fakülteleri arasına katılan İlahiyat Fakültesi güçlü akademisyen kadrosu ve eğitim kalitesiyle üniversite tercihlerinde ön plana çıkıyor.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Uluslararası öğrenci alacak olan İlahiyat Fakültesi, Arapça programı ile dünyanın dört bir yanından gelecek öğrenciler için önemli bir fırsat olarak göze çarpıyor. Uluslararası öğretim üyeleri hâlihazırda devam eden eğitim öğretim programında uluslararası öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiriyor.

NEÜ’DEN KONYA’DA BİR İLK

Konya’nın köklü fakültelerinin yanında bu yıl bazı bölümler ilk kez öğrenci alacak. Konya da ilk kez NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde MF- puan türüyle 60 öğrenciyi kabul edecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü de 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde 60 öğrenciyi kabul edecek.