NEÜ’de Tıp Öğrenci Sempozyumu

NEÜ’de Tıp Öğrenci Sempozyumu

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde, Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği (TÜBİAD) tarafından düzenlenen 2. TÜBİAD Tıp Öğrenci Sempozyumu başladı

Meram Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, TÜBİAD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Atan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

"ÖYLE BİR NESİL YETİŞSİN Kİ, BİZ ONLARA TESLİM OLALIM"

Sempozyumun açılışında konuşan TÜBİAD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Atan, “Tıp alanında hastaların şifa bulması için şarap ve bira içmesini öneren doktorlar vardı. O halde, öyle bir nesil yetişsin ki, biz onlara teslim olalım, onlara güvenelim. Güvenebileceğimiz, tıp alanıyla ilgili neler yapılması ya da neler yapılmaması gerektiğini bilen, bu ülkenin değerlerine saygı duyan tıp uzmanları istiyoruz. TÜBİAD’ın yapmak istediği de budur” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, “Üniversitelerin fiziki imkanları, içinde bulunduğumuz akademik yapı, akademik kadro ve tıp fakültemizdeki imkanlar içi boş kalır doldurulmazsa bunların vebali vardır. İşte bu tarz sempozyumlar, bize verilen imkanları kullanma yolunda bizlere yol gösteren toplantılardır” diye konuştu.

Sempozyumun ilk oturumu toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.