NEÜ’de Rektör Adayı Seçimleri devam ediyor: İKİ ADAY VAR

NEÜ’de Rektör Adayı Seçimleri devam ediyor: İKİ ADAY VAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Rektör Adayı belirleme seçimleri yapılıyor. Seçimlere Muzaffer Şeker’le birlikte iki aday girdi... İşte ayrıntılar...

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Rektör Adayı belirleme seçimleri Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Lezzetkar Sosyal Tesisleri’nde Divan oluşturulmasıyla başlandı. Seçimlere mevcut Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in yanı sıra İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Galip Atasagun da aday oldu. Seçimlerin başlamasının ardından Prof. Dr. Muzaffer Şeker de oyunu kullandı. Muzaffer Şeker, sonuçların hayırlı olmasını diledi.

PROF. DR. MUZAFFER ŞEKER KİMDİR?

1961 yılında İzmir'de doğdu. 1986'da Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında İngiltere'de Leicester Üniversitesi'nde İnsan Anatomisi üzerine doktora derecesini aldı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Doçent olan ŞEKER 2006'da Profesörlük ünvanını aldı.  2002'den beri Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Yönetim Kurulu'nda Başkan Yardımcısı olarak; Temel Tıp Bilimleri Platformunda Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. 2008-2010 yılları arasında İstanbul Medipol Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyetinde görev alan ŞEKER, Meram Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yürütürken, Aralık 2010'da Konya Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğüne atanmıştır. Aynı zamanda Kamu Yönetimi mezunu da olan Prof. Dr. ŞEKER, evli ve üç çocuk babasıdır.

PROF. DR. GALİP ATASAGUN KİMDİR?

1964 Akisse doğumlu. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı'dır. Telif kitapları şöyledir:

• Mevlâna Celâleddin-i Rûmî ve Mesnevî’de Bahsedilen Dinler
• Dinler Tarihi Bibliyografya Denemesi (1923–2004)
• Mevlânâ ve Türbesi–ziyaret fenomeni açısından bir değerlendirme-
• İlâhî Dinlerde (Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslâm’da) Dinî Semboller
• Hıristiyanlıkta Kıyâmet Alâmetleri ve Dünyanın Sonu
• Konya Merkezdeki Manevi Halk İnançlarının Dinler Tarihi ve Din Fenomenolojisi Açısından Değerlendirilmesi
• Ebu'l-A'lâ Mevdûdî ve Tefhimu'l-Kur'ân'da Dinler
• Dinler Tarihi
• Hıristiyanlıkta Teslis İnancı ve İslâm Açısından Teslis'in Reddi

dsc_0177.jpg

memleket.com.tr