NEÜ’de Prof. Dr. Akgül dekan olarak atandı

NEÜ’de Prof. Dr. Akgül dekan olarak atandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Mehmet Akgül vekaleten getirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ni daha aktif hale getirmek için ilk adımı attı ve fakülte dekanlığına atama yaptı. Fakülte dekanlığına, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Akgül vekaleten getirildi.

PROF. DR. MEHMET AKGÜL KİMDİR?

1968 Karaman-Turcalar doğumlu. 1991 yılında KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1997 yılında aynı üniversitenin, Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını, 2001 yılında ise Fen Bilimleri Enstitüsü Lif ve Kâğıt Teknolojisi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 1993-2002 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, 2002 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent kadrosuna atandı. Düzce Üniversitesi'nde 2007’de doçent, 2013 yılında profesör oldu. 2014 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümüne Öğretim Üyesi olarak atandı. Akademik hayatı boyunca, kâğıt teknolojisi ve kompozit malzemeler üzerine çok sayıda yayın yapan ve ulusal fonlarca desteklenmiş çeşitli projeler yürüten Prof. Akgül, Ana Bilim Dalı başkanlığı, Bölüm başkanlığı, Fakülte kurulu üyeliği yapmıştır. Kendi mesleği ile ilgili sivil toplum kuruluşlarında da görev alan ve üyelikleri devam eden Prof. Dr. Mehmet Akgül evli ve 5 çocuk babasıdır.