NEÜ’de PDR çalışma alanları konuşuldu

NEÜ’de PDR çalışma alanları konuşuldu

NEÜ’de PDR çalışma alanları konuşuldu...

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nda Türk PDR Derneği Konya Şubesi Öğrenci Komisyonu ve PDR Empati Topluluğu ortaklığında "PDR Çalışma Alanları" konulu panel düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlanan programda ilk olarak Türk PDR Derneği Konya Şubesi Öğrenci Komisyonu Başkanı ve PDR Empati Topluluğu Başkanı Enes Yaylalı konuşma yaptı. Yaylalı konuşmasında, “Alanımızın toplumdaki değerinin ve ihtiyacının gitgide hissedildiği zamanlarda öğrenciler sadece derslerde değil sosyal yaşam içerisinde de kendini geliştirmenin yollarını aramalıdır." dedi.

AKADEMİSYENLER BİLGİ VERDİ

Ardından panelislerden Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın üniversitede öğretim üyeliği konusunda, Öğrencilerin öncelikle okul dersleri üzerine, ardından yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmelerinin ehemmiyetinden bahsetti.

Türk PDR Derneği Konya Şube Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Gülsüm Demirel

Milli Eğitim Bakanlığı'nda psikolojik danışma hizmetleri, nöbet tutma problemi ve öğrencilerle olan iletişim konusuna değindi ve dernekleşmenin önemini anlattı.

neu-tip,-organ-naklinin--(1).jpg

Adalet Bakanlığı'nda Psikolojik Danışman olarak görev yapan Gül Çetinkaya Turan ise çocuk ve mahkum psikolojisi üzerinde durdu. Psikolojik Danışman Dilan Çelikbaş "Online Danışma" konusunda detaylı bilgi aktarımı yaparak gerek yurt içi gerekse de yurt dışından danışmanlar ile danışma sürecine değindi. Psikolojik Danışman Ecenur Koyuncu ise Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'ndeki süreci ve meslek doyumunu anlattı. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Psikolojik Danışman / Klinik Psikolog Muhammed Emin Huca meslek süreci hakkında akıllara takılan tüm sorulara yanıt olabilecek bilgiler aktardılar. Panelistlere "Teşekkür Belgesi" takdimini ise PDR Empati Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nurten SARGIN ve Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu yaptılar. Program bitişinde konuklara çekiliş ile PDR alanına dair birçok kitap hediye edildi ve program sonlandı.

neu’de-pdr-calisma--(2).jpeg