NEÜ’de materyal sergisi

NEÜ’de materyal sergisi

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) İlköğretim Bölümü, Okulöncesi ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dallarının birlikte düzenlediği, öğrencilerin bir dönem boyunca derslerinde hazırladıkları ürünlerden oluşan Materyal Sergisi açıldı.

AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık hazırlanan materyallerin öğrenimi somutlaştırdığını ve kalıcı hale getirdiğini ifade etti. Öğrencilerin bu materyaller sayesinde çok zor olarak düşünülen konuları kolayca öğrenebileceğini anlatan Kırbıyık, öğrencilerin bir dönem boyunca hazırladığı bine yakın materyalin fakültelerinde 3 gün süreyle sergileneceğini kaydetti.

AKEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabahattin Çiftçi de materyalleri geliştirmekteki amaçlarının öğretmenlerin işini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, “Öğretmenler bazen bir kavramı anlatmak için saatlerce, dakikalarca uğraşabiliyor ve zorluk çekiyor. Bu durumlarda ‘Bir resim bin kelimeye bedeldir’ ifadesinden yola çıkarak öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştırmak adına çok da masraf gerektirmeyen, görev yaptıkları her yerde rahatlıkla hazırlayabilecekleri materyalleri tasarlamaya çalıştık” dedi.

Çiftçi, Konya’da görev yapan bütün öğretmenleri sergilerini incelemeye davet etti.