NEÜ'de "Haneler" sergisi

NEÜ'de "Haneler" sergisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği olduğu Haneler isimli resim sergisi NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen program ile açıldı.

 

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği olduğu Haneler isimli resim sergisi NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen program ile açıldı. Açılışa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Çaycı,  KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Hattat Hüseyin Öksüz ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 Serginin açılışında konuşan NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Çaycı, “ Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak her hafta sergiler açıyoruz. Ancak bugün açtığımız bu sergi oldukça özel. Bu sergimizde 24 farklı konudan oluşan minyatür sergimizi açtık.  Haneler sergimizde şifahanelerden başlayarak birçok hane eseri bulunuyor. Konya , geçmişte başkentlik yapmış köklü ve zengin bir kültür havzasıdır. Bu önemli kültür merkezinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, geçmişten gelen bilgi ve sanat birikimini, yaptığımız çalışmalar ve sanatsal faaliyetleri üzerinden değerlendirerek gelecek nesillere aktarma çabasındayız. Tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.Ferit Hepokur-Memleket