NEÜ’de geleceğin diş hekimleri yetişiyor

NEÜ’de geleceğin diş hekimleri yetişiyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi verdiği kaliteli eğitim, genç kadrosu, son teknolojinin yer aldığı laboratuvarlar ve uygulama merkezleriyle nitelikle diş hekimleri yetiştiriyor.

Dekan Prof. Dr. Yağmur Şener, 25 öğretim üyesi 40’a yakın araştırma görevlisiyle hizmet verdiklerini, eğitimde iddialı olduklarını söyledi. Fakültenin konumunun oldukça avantajlı olduğunu, öğrencilerin ulaşım problemi yaşamayacaklarını, Konya’nın her yerinden tek vasıta ile fakültelerine gelebileceklerini belirten Şener, konumları itibariyle hastaların da yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Bu yoğun hasta başvurusunun öğrencilere eğitim sırasında bir şans olarak geri döneceğini kaydeden Şener, “Öğrencilerimiz diş hekimliğini ilgilendiren tüm vakaları görme ve öğrenme imkanı bulacaklar. Preklinik ve Fantom laboratuvarları ile 3 yıl yetiştirdiğimiz öğrenciler kliniğe çıktıklarında hastalarla en iyi şekilde ilgilenebilecek kapasitededir. Laboratuvarlarımız çok modern, Türkiye ve dünyadaki en iyi laboratuvarlar arasında yer alıyor. Öğrencilerimizin sadece Türkiye’deki değil dünyadaki diş hekimleriyle mesleki açıdan rahatlıkla rekabet edebileceği bir eğitim veriyoruz” dedi.

Eğitimi sadece hocaların öğrencilere ders anlatması şeklinde düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Şener, sosyal ve bilimsel aktivitelere de büyük önem verdiklerini hatta dünyada tanınmış diş hekimlerini öğrencileriyle bir araya getirdiklerini kaydetti.

Türkiye’de diş hekimlerinin klinik faaliyetlerini gerçekleştirirken yetişmiş diş hekimi yardımcısı konusunda büyük sorun yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. Yağmur Şener, ağış ve diş sağlığı adında bir programlarının olduğunu ve bu programda diş hekimi yardımcıları yetiştirdiklerini belirtti. 2 yıllık olan programda öğrencilerin teorik ve pratik eğitimi bir arada aldıklarını anlatan Şener bu alanda büyük bir ihtiyacı karşılamak için çalıştıklarını dile getirdi.

Konya’nın konumu gereği çevre illerden çok hasta kabul ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez ise, “Böylece öğrencilerimiz mezuniyet öncesi birçok vakayı görmüş oluyor. Aileler de fakültemize kardeşlerimizi gönül rahatlığı ile gönderebilir. Burada öğrenci kardeşlerimizle en iyi şekilde ilgilenip kendilerini yetiştirmeleri için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Temizel ayrıca, öğrenciler de hocalarının kendileriyle bire bir ilgilendiğini, çok farklı vakaları gördüklerini, iyi bir eğitim aldıklarını, dönem dönem klinikte gözlemci olarak çalıştıklarından dolayı kendilerini hekim gibi hissedip geliştirebildiklerini, hocalarının kendilerine öğrenci değil de meslektaş gibi davrandığını bu gibi nedenlerle NEÜ Diş Hekimliği Fakültesini tercih ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Haber Merkezi