NEÜ’de “geçmişten günümüze canlılığın tarihi” konulu konferans

NEÜ’de “geçmişten günümüze canlılığın tarihi” konulu konferans

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Medeniyet Gençliği Topluluğu tarafından “Geçmişten Günümüze Canlılığın Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’ndaki konferansta Biyolog Onur Yıldız, Dünya’nın başlangıcından günümüze canlılarda değişmeyen üstün tasarımlar ve canlıların yeryüzündeki varoluş dönemleri hakkında bilgi verdi. Yıldız: “Dünyanın bir tarihi var biz dünyanın tarihini nasıl öğrenebiliriz, tabi ki bize bu tarihi gösteren bilimsel delilerden. Nedir bu deliler? Fosiller… Milyarlarca yıllık dünya tarihini bize fosiller gösterir” dedi.

Fosillere bakarak günümüze kadar yaklaşık 100 milyon farklı tür canlının yaşadığının anlaşıldığını ifade eden Yıldız, bunların 2 milyona yakınının hayatına devam ettiğini söyledi.

“İLK CANLI 3.6 MİLYAR YAŞINDA”

Dünya’nın 4,6 milyar yıllık tarihinin olduğunu da ifade eden Yıldız, “Dünyanın her yerinde fosiller var. 600 milyonun üzerinde çıkartılmış ve indekslenmiş fosiller bulunuyor.” diyen Yıldız, ilk canlının 3.6 milyar yaşında olduğunu dile getirdi. Bu canlının tek hücreli bir organizma olduğunu kaydeden Onur Yıldız, “Bu canlı yaşam döngüsünün en başında yer alıyor. Bu canlı ile günümüzde yaşayan aynı canlının bedeni karşılaştırıldığında hiçbir değişiklik olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, NEÜ Köyceğiz Kampüsü’nde Bilim ve Paleontoloji Derneği tarafından fosil sergisi de açıldı.