NEÜ, trafik güvenliği iş birliği protokolü toplantısına ev sahipliği yaptı

NEÜ, trafik güvenliği iş birliği protokolü toplantısına ev sahipliği yaptı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) arasında yapılan 'Trafik Güvenliği İş Birliği Protokolü' kapsamında gerçekleştirilen toplantılardan altıncısı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) yapıldı.

Toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, diğer üniversitelerden akademisyenler ve emniyet teşkilatından yetkililer katıldı. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu toplantının üniversitelerin bünyesinde yapılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trafik akışının daha iyi koşullara sahip olması için elbirliğiyle çalışmak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şeker, yapılacak toplantının bu sürece katkıda bulunacağını ifade ederken toplantının faydalı olmasını diledi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise konuşmasında, trafik güvenliği alanında yapılan çalışmalar, bu alanda personel yetiştirme, alanda yapılan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Trafik güvenliği toplantılarının altıncısının NEÜ’de gerçekleştiğini söyleyen Günay konuşmasına şöyle devam etti: “Amacımız protokolü tanıtmak, konuklardan görüş almak ve çalışmalarımızı geliştirmektir. Sorunlarınızı dinleyecek ve sizin görüşlerinizle de bir yol haritası çıkarmaya çalışacağız. Gerek okullardaki trafik ders saatlerinin az olması, gerek trafikte başarısız olmada yol durumunun etkileri, gerekse üniversite içinde trafik düzenlemesi gibi konularda notlarımızı alacağız. Mevcut durumun daha iyi olması için önerileriniz ve yapacağınız çalışmalar dikkate alınacaktır. Toplantının başarılı geçmesini diliyorum.”

Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan ise konuşmasında protokolün kapsamı ve amacıyla ilgili olarak, “Trafik güvenliği alanında yetişmiş eleman ihtiyacı var. Seçmeli derslerle veya üniversitelerde düzenlenen konferanslarda trafik konusu işlenebilir. Toplum trafik konusunda bu sayede bilinçlendirilebilir” dedi.

Gündemlerinde otobüs kaptanlığı bölümünden mezun olanlara sürücü belgesi verilmesi konusu olduğunu dile getiren Avan; mevzuat düzenlemesine gidilebilmesi hususunda gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse ilgili kurum ve kuruluşlarla bir çalışma yaptıklarının altını çizerek, “Ticari araç, otobüs ya da ağır vasıta kullanabilecek olanların 26 yaşında olmaları gerekirken bu bölümden 20 yaşında mezun oluyorlar. Bu yaş sınırını aşmaya çalışıyoruz. Sizlerin de görüşlerini alarak bir çalışma yapabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.