NEÜ Tıp’ta 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

NEÜ Tıp’ta 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde (MTF) 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen bir programla kutlandı.

Programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak; “Doktorlar, geniş bir yelpazede kabiliyetlerini sergileyebilecek kapasiteye sahip insanlardır, şu anda da karşımda seçkin, fedakâr, kıymetli hekimleri görüyorum. Onlarla gurur duyuyoruz. Her biri hayatını ortaya koymuş ve gece gündüz demeden çalışmışlar. Doktorlarımızın gerçekten çok kaliteli, birikimli ve başarılı olduklarını görüyor ve sizlerin de bu vesile ile 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen bu programda emeği geçenlere teşekkür edip sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabiplerin fedakârlığın zirvesinde olduklarını düşünüyorum. Zamanlarını, zihinlerini, sevgilerini feda ediyorlar. Kolay bir iş değil.” dedi.

Peygamber Efendimizin ‘Tebessüm sadakadır’ sözünü hatırlatan Rektör Zorlu, tebessümün en çok hekimlere yakıştığını da söyleyerek, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını tebrik etti.

MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev ise; “14 Mart Tıp Bayramının 100. yılını idrak ettiğimiz bir gün, bugün. Hem hekim hem de sağlık çalışanları açısından temennimiz bugün hep böyle bayram olarak kalsın istiyoruz. Hekimlerimizin kalitesinden dolayı, ülkemize yurtdışından gelen hasta akınından dolayı Türkiye’nin iyi bir durumda olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bizim ülkemizdeki tıp eğitimi dünya üzerinde hatırı sayılır niteliktedir. Ben bu günü, bayram olarak kutlayalım istiyorum.” dedi.

neu-tip’ta-14-mart-tip-bayrami--(1).jpg

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleşen programda günün anlam ve önemine binaen hazırlanan ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü hoca ve öğrencileri ile MTF İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Atakan Tekinalp’ten oluşan ekibin konseriyle etkinlik sona erdi.