NEÜ Spinal günleri devam ediyor

NEÜ Spinal günleri devam ediyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı ve Türk Nöroşirürji ( Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Spinal Günleri 2. Dönem 6. ve son toplantısı Konya’da yapıldı

Açılış konuşmasını NEÜ Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan’ın yaptığı toplantının moderatörlüğü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Erdi tarafından gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Dr. Erdi konuşmasında; ülkemizde özellikle trafik kazaları, yüksekten düşmeler, iş kazaları gibi birçok farklı nedenle çok sayıda travmatik omurilik yaralanması hastası olduğunu ve bu sayının giderek arttığını belirtti. Gelişen tıbbi bilgiler ve tıp teknolojisi sayesinde bu tip hastaların Beyin Cerrahisi kliniğinde omurga ve omurilik ile ilgili tedavilerinin yapıldığını ancak, bir grup hastada geri döndürülemez omurilik felci geliştiğini belirtti.

Erdi; hayatlarını omurilik felçli olarak idame ettirmek zorunda kalan bu hastaların omurilik yaralanması sonrası görülen sfinkter ve cinsel fonksiyon bozukluklarından kaynaklı ruhsal ve sosyal yönden kendilerini kötü hissetmeleri sebebiyle mümkün olan en iyi şekilde tedavi edilmesi gerektiğini hatırlattı. Erdi ayrıca; bu konuların multidisipliner uzman bir ekip tarafından ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda NEÜ Meram Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Sallı “Paraplejik Hastalarda Sfinkter Disfonksiyonların Yönetimi”, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Mesut Pişkin ise “Paraplejik Hastalarda Cinsel Disfonksiyonların Yönetimi” konularında sunumlarını yaptılar.

İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda Konya bölgesindeki beyin cerrahları ve diğer ilgili branşlardan uzmanlar bu konuyla ilgili sorunlarını aktardılar ve çözüm önerilerini tartıştılar.