NEÜ Pakistan’da

NEÜ Pakistan’da

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın Pakistan’da Artan Gıda İhtiyacını Karşılamak İçin Su Güvenliğini Sağlamada Yaşanan Zorluklar Çalıştayına Katıldı

Pakistan Bilimler Akademisi (Pakistan Academy of Science) ile Asya Bilimler Akademileri Birliği (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia) tarafından birlikte organize edilen Artan Gıda İhtiyacını Karşılamak İçin Su Güvenliğini Sağlamada Yaşanan Zorluklar Çalıştayına Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın da katıldı.

Çalıştayda ayrıca Pakistanlı Bakan Zahid Hamid, Pakistan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Anwar Nasim, Kore Teknoloji ve Bilimler Akademisi (Korean Academy of Science and Technology) yöneticisi Prof. Dr. Yoo Hang Kim de yer aldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KOSKİ ile Yapılan Projelerin Sonuçlarını Paylaştık

Programda “Atık Suların Yeniden Sulama Suyu Olarak Kullanılması ve Konya’daki Tecrübeler” konulu bir sunum yapan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, sunumunda Konya’nın büyük tarım alanlarına sahip olduğunu ancak yeterince yağış alamadığı için devletin bu alanda sağladığı destekleri anlattıklarını ifade etti. Devletin başta KOP olmak üzere sulama üzerine yaptığı yatımları da paylaştıklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın NEÜ ve KOSKİ ile beraber yürütülen projelerdeki sonuçları aktardıklarını söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü: “Temiz sularla sulanan arazilerle, atık su ile sulanan araziler arasında farkları anlattık. Özellikle su sıkıntısı olan memleketlerde atık sular arıtıldıktan sonra tarla sulamasında kullanabilir mesajını verdik. Bizim Konya ile ülkemizle ilgili anlattıklarımızı sonuç bildirgesinin iki bölümüne dâhil ettiler. Sunumumuz orada oldukça ilgi çekti, çalışmalarımızla yakından ilgilendiler.”

Toplantı sonunda Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’a sunumlarından dolayı Pakistan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Anwar Nasim ile Kore Teknoloji ve Bilimler Akademisi Yöneticisi Prof. Dr. Yoo Hang plaket takdim ettiler.  Ayrıca Aydın’a Bakan Zahid Hamid tarafından teşekkür belgesi verildi. Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın da Pakistan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Anwar Nasim’a üniversitelerini temsilen bir hediye takdim etti.