NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını törenle uğurladı.

Mezuniyet Programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Önder Kutlu ile akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir ilk mezunlarını vermiş olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti ve önümüzdeki sene de 14 bölümün 8’inin mezun olacağını ifade etti. Özdemir, 5 yıl önce kurulan fakültelerinin, başka üniversitelerdeki fakültelerin 20 yılda yakalayamadığı gelişmişlik seviyesine geldiğini ve bunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile ekibinin önemli payının bulunduğunu vurguladı.

GELECEĞE GÜVENLE BAKAN GENÇLERİ UĞURLUYORUZ

Öğrencilerin Konya Üniversitesi olarak başladıkları üniversite hayatına Necmettin Erbakan Üniversitesinden veda edeceklerini ve bunun bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker eğitim kurumlarında ilk olanın zorluklarının bulunduğunu anlatarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden bugün mezun olan gençlerin de bu zorlukları yaşadığını belirtti. Üniversitelerinin kısa sürede ciddi gelişme kat ettiğini vurgulayan Şeker: “Gelinen noktada pırıl pırıl, donanımlı bir şeklide yetişmiş, geleceğe güvenle bakan gençleri buradan uğurluyoruz.” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Necmettin Erbakan Üniversitesinin kuruluşundan bu güne kadar hızlı bir gelişim gösterdiğinin altını çizdi. Öğrencilere zamanı daha iyi değerlendirmelerini eğitimlerine devam etmelerini ve kendilerini sürekli geliştirmek için çalışmalarını tavsiye eden Akyürek: “Üniversitemizin bu güne gelmesinde emeği geçenlere Konyalılar adına teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri an geldi. Protokol üyelerinin ve hocalarının elinden başarı belgelerini alan öğrenciler, mühendislik andını okuduktan sonra bir geleneği yerine getirdi ve keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Haber Merkezi