NEÜ ile Manas Üniversitesi arasında işbirliği

NEÜ ile Manas Üniversitesi arasında işbirliği

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.Konya ve Kırgızistan'ın...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Konya ve Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te kurulu bulunan iki üniversite arasında öğretim üyesi yetiştirilmesi , öğrencilere staj imkanı tanınması ile çift ve ortak diploma hakkı tanınmasına yönelik işbirliği protokolü, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı tarafından imza altına alındı.

Prof. Dr. Balcı, işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, üniversiteler arasındaki ilişkinin kuvvetlenmesiyle yükseköğretimde kalitenin artacağını belirtti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker de ortak projelerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İki üniversite arasında Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında hangi alanlarda kaç kişinin programa başlayacağı, bu alanda karşılıklı sorumlulukların ve imkanların belirlenmesi gibi konuların müzakere edilmesi işbirliği için güzel bir adım. Ayrıca Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerine de Konya’da staj imkanı sağlıyoruz. Kardeş ülkelerde faaliyet gösteren kardeş iki üniversiteye bu anlamda büyük sorumluluklar düşüyor. Geleceğe güvenle bakan, güzel insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile gerçekleştirilecek çift diploma ve ortak diploma programları gibi işbirliği çalışmaları da bu amaca hizmet edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :