NEÜ Diş Hekimliği öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

NEÜ Diş Hekimliği öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleşen törene NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, akademisyenler, öğrenci aileleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, programa katılan öğrenci ailelerine ve davetlilere teşekkürlerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz yaklaşık 4 yıl boyunca aldıkları teorik ve pratik eğitimin sonucunda klinikte hasta bakmaya hak kazandılar. Teorik ve pratik bilgi, hekimlik mesleğinde yeterli değil. Bunların yanında bir de vicdani sorumluluğunuzun olması gerekiyor. Başarılı olmak istiyorsanız kendinizi hastanın yerine koyup empati yapmalısınız” diye konuştu.

Prof. Dr. Tunçdemir, yeni Diş Hekimliği Fakülte binası ile birlikte kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını ve hizmet kalitesinin de bununla birlikte artacağını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmanın ardından fakülte müzik topluluğu tarafından davetlilere müzik dinletisi sunuldu. Program, öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.