Netaş'ın 50. Yıl Zirvesi

Netaş'ın 50. Yıl Zirvesi

ZTE Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yin:- "Uzun vadede Netaş'ın hissedarı olmaya ve istikrarlı bir şekilde birlikte iş geliştirmeye devam edeceğiz"- "2018'in başlarında Netaş'ta 5G açık laboratuvarını kuracağız"- Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu:- “Çin hük

ANKARA (AA) - Çin’in en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Zhongxing Telecommunications Equipment (ZTE) Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yin Yimin, şirketin uzun vadede Netaş'ın hissedarı olmaya ve istikrarlı bir şekilde birlikte iş geliştirmeye devam edeceğini belirterek, "Netaş'ın sahip olduğu inovasyon çözümleri, ZTE'nin küresel ürün serisine katılacaktır. 2018'in başlarında da Netaş'ta 5G açık laboratuvarını kuracağız." dedi.

ZTE'nin hissedarı olduğu Netaş Telekomünikasyon AŞ'nin 50. yıl Ankara Zirvesi, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımlarıyla JW Marriott Otel'de gerçekleştirildi.

Yin, zirvedeki konuşmasında, ZTE'nin Netaş hisseleri alımının temmuzda tamamlandığını belirterek, "Türkiye, bu sektörün dinamik gelişmesine önemli bir güç kattı. Bu yatırım ZTE’nin yurt dışında tek seferde yaptığı en büyük yatırım oldu." ifadelerini kullandı.

Netaş'ın Türk lirası bazında gelirlerini son 10 içinde 9 kat artırdığını belirten Yin, iki firmanın sahip olduğu avantajların tamamlayıcı unsur olduğunu söyledi.

Yin, ZTE'nin uzun vadede Netaş'ın hissedarı olmaya ve istikrarlı bir şekilde birlikte iş geliştirmeye devam edeceğini vurgulayarak, "Türkiye dünyanın 16. en büyük ekonomisi ve ülkenin ekonomisi büyümeye devam ediyor. Toplumda dinamizm mevcut." dedi.

ZTE'nin 2016'da en çok patent başvurusu yapan şirketler sıralamasında birinci olduğuna değinen Yin, "Ar-Ge alanında Netaş'ın sahip olduğu teknoloji birikimi ve inovasyonla ZTE'nin sahip olduğu patent birikimi, müşteri temeli ve tedarik zinciriyle birlikte çok kaliteli bir koordinasyon içinde bulunacaklardır. Netaş'ın sahip olduğu inovasyon çözümleri, ZTE'nin küresel ürün serisine katılacaktır. ZTE'nin küresel müşterilerine değer katacaktır." diye konuştu.

Yin, 4.5G teknolojisinin Türkiye'de yerelleştirilmesi için ZTE'nin patent, özel teknoloji, tasarım, tedarik zinciri, arşiv ve iletişim konularında desteklerine devam edeceğini ifade ederek, Türkiye'nin bilişim sektöründe ve GSM-R alanında atılımlar gerçekleştirmesine yardımcı olacaklarını kaydetti.

Netaş'ın gelişmesine destek vermek üzere ZTE'nin yatırımlarını artıracağını belirten Yin, 2018'in başlarında Netaş'ta 5G açık laboratuvarı kuracakları bildirdi.

- Büyükelçiden çağrı

Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise iki firma arasındaki işbirliğinin Türkiye’nin bilişim sektörünün geliştirilmesi ve ülkede yerel istihdam fırsatları yaratılması yanında Netaş'ın daha çok ürün ihraç ederek Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında açılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Çin - Türkiye ilişkilerinin tarihinin en iyi döneminde olduğunu söyleyen Yu, "İkili ekonomik ve ticari iş birliği günden güne gelişmektedir. Çin artık Türkiye’nin en büyük ikinci ticari ortağıdır. Çin'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği toplam yatırım 2 milyar doları aşmıştır." ifadelerini kullandı.

Yu, ekonomik ve ticari iş birliğinin imalat, madencilik, tarım, enerji ve ulaşım gibi geleneksel alanların yanında finans, bilişim, e-ticaret ve ileri teknoloji gibi sektörlerle de çeşitlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çin hükümeti, ZTE gibi daha çok Çinli firmanın Türkiye'ye gelmesi, yerel toplumla kaynaşması, sosyal sorumluluk üstlenmesi ve ikili işbirliğini daha da derinleştirmesini teşvik etmeye ve buna destek sağlamaya devam edecektir. Aynı zamanda Türk firmalarının da Çin'e yatırım yapmasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :