Netanyahu'dan ABD'ye ret!

Netanyahu'dan ABD'ye ret!

İsrail Başbakanı, Demokrat senatörlerin görüşme davetini reddetti

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nin ortak oturumunda gelecek ay yapacağı konuşma sebebiyle Washington'ı ziyareti sırasında Demokrat senatörlerin kendisiyle ayrı olarak görüşme isteğini geri çevirdi.

Netanyahu, Demokrat senatörler Dick Durbin ve Dianne Feinstein'in pazartesi günü kendisine yaptığı ABD ziyareti sırasında Demokratlarla basına kapalı toplantı davetini, "ziyaretiyle ilgili yanlış anlaşılmanın daha da şiddetlenmemesi için" reddettiğini belirtti.

İsrail Başbakanı, yaptığı yazılı açıklamada, "Kongre'nin ortak oturumunda şahsıma yapılan konuşma davetinin siyasi veya taraflı bir eylem olarak algılanmasından üzüntü duyuyorum. Sizi temin ederim ki bu daveti kabul etmedeki tek amacım İsrail'in İran ile varılacak nükleer bir anlaşma konusundaki ciddi endişelerini dile getirmektir" ifadesini kullandı.

Senatör Durbin, Netanyahu'nun görüşme davetini reddetmesi üzerine yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı'nın kendileriyle görüşmeme kararından yıllardır İsrail'i destekleyen Demokratlar olarak üzüntü duyduklarını ifade etti.

Temsilciler Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, Netanyahu'yu İran konusunda mart ayında Kongre'ye hitap etmek üzere davet ettiğini açıklamış, davet, kendilerine danışılmadığı ve diplomatik protokollerin ihlal edildiği gerekçesiyle Beyaz Saray'ın tepkisini çekmişti. Obama'nın, İsrail'de mart ayında seçimlerin yapılacak olması sebebiyle Netanyahu ile görüşmeyeceği belirtilmişti.

Bazı Demokrat senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleri konuşmaya katılmayacaklarını söylemiş, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da seyahat programı olması nedeniyle Netanyahu'nun konuşmasına katılmayacağı açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı