"Neşeli kadınlar" operayla dünyaya açıldı

"Neşeli kadınlar" operayla dünyaya açıldı

Ankara'da bir araya gelen 8 kadın sanatçı, kurdukları "Allegra Ensemble" adlı toplulukla, çeşitli dillerde klasik ve popüler müziği bir araya getirerek, yurt içi ile dışında konserler veriyor- Opera kurucusu Özdem: - "Dünya müziği yapıyoruz. Çeşitli dille

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Ankara'da bir araya gelen 8 kadın sanatçının dostluk ve sevgiden yola çıkarak kurduğu "Allegra Ensemble" operası, klasik ve popüler müziği bir araya getirerek, yurt içi ile dışında çeşitli dillerde konserler veriyor.

Yaklaşık 3 yıl önce bir araya gelen kadın sanatçılar, çeşitli dillerde klasik ve popüler müziği buluşturarak, yurt içi ve dışında düzenledikleri konserlerle müziğin evrenselliğini göstermeyi amaçlıyor. 

Opera kurucusu Ümmiye Özdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalyanca kelime "Allegra"nın "neşeli kadınlar" anlamına geldiğini söyledi.

Mutluluk ve neşeyle müzik yaparak, bunu seyircilere yansıtmayı hedeflediklerini belirten Özdem, "Grupta 8 kadın sanatçımız var. Hepimiz profesyoneliz ve konservatuvar mezunuyuz. Ankara Devlet Opera ve Başkent Orkestrası sanatçılarıyız" dedi.

Arkadaşlarıyla sosyal ilişkilerinin de çok iyi olduğunu ifade eden Özdem, "Uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. Onun dışında arkadaşlık ilişkilerimiz de çok kuvvetli. Aslında tam da buradan yola çıktık. Dostluktan yola çıkarak, bir arada sevgiyle güzel şeyler yapabileceğimizi düşünerek, grubumuzu kurduk. Bu kapsamda da yaklaşık 3 yıl önce arkadaşlarımızla bir araya geldik" diye konuştu.

"Allegra Ensemble" operası olarak yola çıktıklarını anlatan Özdem, şöyle devam etti:

"Dünya müziği yapıyoruz. Çeşitli dillerde türkülerimizi de yorumluyoruz. Onun dışında Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Balkan türküleri de yapıyoruz. Amacımız bütün dünya dillerinde, müziğin aslında dilsiz olduğunu anlatmak ve özellikle de bunu kadın müzisyenlerle yapmak. Kadının gücünü de bir yerde öne çıkarmak istiyoruz."

- "Neşeli ve mutlu kadınlar olarak yola çıktık"

Yurt içi ve dışında 20 konser verdiklerini, televizyon programları yaptıklarını bildiren Özdem, "İki de enstrümantal CD yaptık. Bu yıl umuyoruz ki yeni konseptimizle üçüncü CD'mizi yapacağız" dedi.

Çevreden olumlu tepkiler aldıklarına işaret eden Özdem, şunları kaydetti:

"İnsanlar artık bizi tanıyor ve seviyor. Başlangıçta bu kadar yol alacağımızı düşünmemiştik. Hedefimiz tanınır olmak değildi. Kısa sürede güzel başarılar elde ettik. Projemiz iyi niyetle, sevgiyle ve dostlukla bir araya gelinen samimi bir projeydi. O yüzden de aslında düşünmediğimiz kadar büyüdüğünü fark ediyoruz. Bu durum da bizleri mutlu ediyor. Biz adımız Allegra Ensemble'de olduğu gibi neşeli ve mutlu kadınlar olarak yola çıktık. Severek, zevk alarak bu işi yapıyoruz ve seyirciye de aynı mutluluğu, neşeyi yaşattığımıza inanıyoruz."

Grup olarak müzik yarışmasına da katıldıklarını dile getiren Özdem, "Mavi Nota Dergisi'nin 21 yıldır yaptığı bir yarışma var. 87 grup arasından önce yedinci seçildik. Ardından da internet üzerinden oylamayla birinci olduğumuzu öğrendik. Bu bizim için süpriz oldu. Mavi Nota birincilik ödülüne sahip olduğumuz için gururluyuz. Müzik ve sanat sahip olmaya çalıştığımız en güzel değerler" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı