"Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır" fotoğraf sergisi açıldı

"Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır" fotoğraf sergisi açıldı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın, fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un desteğiyle hazırladığı sergi 24 Mart'a kadar Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV), toplumun çocuk kanserleri hakkında bilinçlenmesini sağlamak ve hastalıkta erken teşhisin önemine dair farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği "Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Şişli'deki Biz Cevahir Otel'de 15 Şubat Çocukluk Çağı Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen sergide fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un çektiği fotoğraflar yer alıyor. Serginin açılışına Turgut'un fotoğraflarını çektiği, Altan Gördüm, Irmak Ünal, Aslı Türkmen, Zeynep Köse gibi ünlü isimler de katıldı.

KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk kanserlerine dikkati çekmek için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin içeriğinden bahseden Yıldız, "'Fotoğraflarla kansere karşı farkındalık oluşturalım' dedik. Bu amaçla sanatçılarımız fotoğraf makinesi ve kameranın karşısına geçti. Ahmet Mümtaz Taylan, Keremcem, Irmak Ünal, Altan Gördüm, Özgün, Akasya Türkmen, Zeynep Köse ve Açelya Elmas yer aldı. Bütün bu sanatçıların güzel fotoğrafları ve mesajları var." diye konuştu.

Kanserin dünyada çocuklarda yaygın görülen bir hastalık olduğuna vurgu yapan Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye'de her yıl 3 bin 500 çocuğa kanser tanısı konuyor. Kanserde erken tanı çok önemli. Onun için kansere dikkati çekmek istedik. Erken tanı konulduğunda kanseri iyileştirme şansımız o kadar artıyor. Vakfımız, öncelikle İstanbul ve İzmir'deki birçok hastanede kanserli çocuklara oyun odaları yapıyoruz, psikolojik destek sağlıyoruz. Yatan hastalara 'hoş geldin' paketleri götürüyoruz. Kanserli çocukları mutlu etmeye çalışıyoruz. Eksiği olan hastanelere destek sağlıyoruz. Hemşirelere eğitim desteği veriyoruz. Ailelerine yönelik psikolojik desteğimiz var. Şehir dışından gelen kanserli çocukların ailelerinin ücretsiz barınacağı Cerrahpaşa'da bir evimiz var. Amacımız karşıda da bir ev daha açmak."

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut da çocuk kanserine dikkati çekmek için bu projede yer aldığını söyledi. Çocuk kanserine karşı farkındalık oluşturmak için bu projede yer aldığını belirten Turgut, "Sekiz sanatçıyla, arkada KAÇUV'un renkleri ve sanatçıların çocukluk hayallerini fotoğraflara yansıtalım dedik. Hepsi çocukluk hayallerini anlattı, ben de bu sırada fotoğrafları çektim. Bunun yanı sıra sanatçıların umut ve yaşamakla ilgili fikirlerini içeren bir de belgesel çektik. Bu sergide hem fotoğraflarla hem de belgeselle bu farkındalığı arttırmak için paylaştık. İnşallah amacına ulaşır. "diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı ve sergiye destek veren ünlülere plaket verildi.

"Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır" fotoğraf sergisi 24 Mart'a kadar Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :