Nepal'deki Deprem

Nepal'deki Deprem

Uluslararası Doktorlar Birliği depremzedelerin yaralarını sarıyor

BAKTAPUR (AA) - Nepal'in başkenti Katmandu'da 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kuruluşları ve gönüllülerin depremzedelere verdiği sağlık hizmetleri sürüyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Uluslararası Doktorlar Birliği'ne (AID) bağlı doktorlar, depremden zarar gören Baktapur kentinde kurdukları çadırlarda sağlık hizmeti veriyor.

Depremin meydana geldiği gün Türkiye'den yola çıkarak İHH İnsani Yardım Vakfı'nın arama kurtarma ekibiyle başkent Katmandu'ya gelen ekipte bulunan AID üyesi gönüllü doktor Nedim Uzun, Baktapur'un merkezinde bulunan Darur Meydanı'na kurdukları çadırda sağlık hizmeti verdiklerini belirterek "Baktapur, depremden en çok etkilenen bölgelerden biri. Burada evleri yıkılan halk zor şartlarda yaşıyor ve sağlık hizmetlerinden mahrum durumda" diye konuştu.

Nepal'de depremin ardından en büyük sorunun halk sağlığı olduğunun altını çizen Uzun, Baktapur'da 200'den fazla ölü ve 2 binin üzerinde yaralının bulunduğunu ifade etti.

Uzun, depremden sonra içme suyu ve ilaç sıkıntısının başladığını belirterek depremin etkilediği diğer bölgelerde de sağlık taraması yapıldığını vurguladı.

Bölgede yaklaşık 30 bin maske ve içme suyunu temizlemekte kullanılan klor sökücü dağıttıklarını anlatan Uzun, 40 bine yakın kişinin ateşini ölçtüklerini ve bin 500'den fazla kişiyi muayene ettiklerini söyledi. 

"Ekiplerimiz canla başla çalışıyor" diyen Uzun, AID olarak bölgede faaliyet göstermek isteyen gönüllü doktorlara ve sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı