Nehir'in Adımları Koşusu

Nehir'in Adımları Koşusu

KAÇUV ve Nehir'in Çocukça Yaşam Gönüllüleri Platformu tarafından çocuk yaştaki kanser hastalarına dikkati çekmek amacıyla bu yıl 5.'si yapılan "Nehir'in Adımları Koşusu", İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve Nehir'in Çocukça Yaşam Gönüllüleri Platformu üyeleri, çocuk yaştaki kanser hastalarına dikkati çekmek için bu yıl 5. kez ''Nehir'in Adımları Koşusu'' etkinliğinde bir araya geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'nde, 3,5 yaşındayken kanserden hayatını kaybeden Nehir Bayazıt anısına yapılan etkinliğe katılanlar, 3.5 kilometrelik parkuru koşarak, yürüyerek veya bisikletle tamamlamaya çalıştı.

KAÇUV Kurumsal İletişim Koordinatörü Füsun Aymergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği her yıl İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Koşunun 3,5 kilometre olmasının nedeni Nehir'in bu yaşta vefat etmesi. Dolayısıyla biz de bu koşuyu gerçekleştirerek Nehir'e bir selam gönderiyoruz." dedi.

Çocuk yaştaki kanser hastalarına dikkati çekmek amacıyla gönüllülerin toplanarak belirlenen etabı tamamlamaya çalıştığını ifade eden Aymergen, şunları kaydetti:

"'İsteyen koşuyor, isteyen bisiklete biniyor, isteyen de sadece yürüyerek ana parkuru tamamlıyor. Buradaki temel amacımız KAÇUV'a, kanserle mücadele eden ailelere ve çocuklara destek oluşturabilmek ve onların yanında olduğumuzu gösterebilmek. Bu, tamamen Nehir'in ailesinin düzenlediği bir etkinlik. Bizim vakfımız farklı çocuklar için farklı etkinlik çalışmaları zaten yapıyor. KAÇUV İstanbul'da 9 hastanede 11 serviste gönüllüleriyle birlikte çeşitli ekinlikler düzenliyor ve bu etkinliklerle hasta çocukların tedavilerine sosyal destek sağlamaya gayret ediyor.''

Çocuk yaşta kanserden hayatını kaybeden Nehir'in annesi Zeynep Bayazıt da, Türkiye'de her yıl yaklaşık 5 bin çocuğa kanser teşhisi konulduğunun altını çizdi.

Nehir'e kanser teşhisi konulduğunda 18 aylık olduğunu anlatan Bayazıt, "2 yıl kadar mücadele ettik ve maalesef kaybettik. Nehir'i kaybettikten sonra bu süreçte çok iyi destek almıştık ve kendi başımızdan geçtiği için bu durumdaki ailelere yardım etmek istedik. Bu yıl Nehir'in Adımları etkinliğinin beşincisini düzenliyoruz. Çok keyifli bir etkinlik. Her yıl katılımcı sayımız artıyor, gençler ve aileler ilgi gösteriyor. Kızımızı da bu şekilde anmak bizi çok mutlu ediyor.'' diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :