"Nefes Kredisi Projesi"

"Nefes Kredisi Projesi"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Bursa, bu imkandan en çok yararlanan 4. kent oldu. Bursa'da 900'ün üzerinde üyemiz, Nefes Kredisi'nden yaklaşık 110 milyon liralık kaynak kullandı"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Nefes Kredisi Projesi" kapsamında, bugüne kadar 900'ün üzerinde üyelerinin 110 milyon liralık kaynak kullandığını bildirdi.

Burkay yaptığı yazılı açıklamada, "Nefes Kredi Projesi"nin Bursa iş dünyasına can suyu olduğunu belirtti.

Bursa’nın bu imkandan en çok yararlanan 4. kent olduğu bilgisini veren Burkay, "Bursa'da 900'ün üzerinde üyemiz, Nefes Kredisi'nden yaklaşık 110 milyon liralık kaynak kullandı. İş dünyamızın yüksek ilgisi de ne kadar doğru bir adım atıldığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

KOBİ'lerin finansman sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin ticaret hayatına büyük hareketlilik kazandırdığını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların güçlü desteğe ihtiyacı var. Piyasa koşullarının çok daha altında olan yüzde 9,90 ile 150 bin liraya kadar kredi kullanımı imkanı, şirketlerimiz için bulunmaz bir fırsat oldu. KOBİ'lerin en önemli sorunu olan teminatlandırma konusuna da KGF'nin yüzde 85 teminat desteğiyle çözüm ürettik. Küçük ve orta ölçekli üyelerimiz, kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaşabiliyor. İhtiyacı olan tüm firmalarımızı piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum."

Burkay, BTSO olarak Halk Bankası ile yürüttükleri "uygun finansman desteği" anlaşması kapsamında da 550'ye yakın üyenin 57 milyon liralık kaynaktan faydalandığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :