Nedim Şener'den Ali Demir'e: Soru hırsızlığının Allah huzurunda hesabını vermek bana kaldı!

Nedim Şener'den Ali Demir'e: Soru hırsızlığının Allah huzurunda hesabını vermek bana kaldı!

Nedim Şener, ÖSYM’deki FETÖ yapılanması nedeniyle gözaltına alınan ve mahkeme tarafından elektronik kelepçe ile ev hapsi verilerek bırakılan Ali Demir'in kendisine gönderdiği cevabı köşesine taşıdı.

 

Nedim Şener, geçtiğimiz günlerde ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'i köşesine taşıyarak "Onun döneminde 60 sınavda sorular çalındı" demişti

Nedim Şener, ÖSYM’deki FETÖ yapılanması nedeniyle gözaltına alınan ve mahkeme tarafından elektronik kelepçe ile ev hapsi verilerek bırakılan Ali Demir'in kendisine gönderdiği cevabı köşesine taşıdı. 

"Soru hırsızlığının Allah huzurunda hesabını vermek bana kaldı!" başlıklı yazısında  Şener, "FETÖ’cüler “Biz soru çalmadık” diyor, ÖSYM Başkanı olarak siz de bu hırsızlıklardan sorumlu değilseniz ben Allah huzurunda hesap vermeye hazırım. Siz de hazır mısınız?"  sözleriyle Demir'e diye tepki gösterdi.

Şener, Ali Demir'in kendisine gönderdiği görüşleri şu şekiilde paylaştı:

1 - Göreve başladığım ilk hafta "Sınav Güvenlik Tedbirleri” duyurusu yayınlayarak tüm hırsızlıkları engelleyecek tedbirler geliştirdim.

2 - İnternete bile açık olan TÜBİTAK ÖSYM Soru Hazırlama birimine dünyadan izole güvenli bir bilgisayar ağı kurdurdum.

3 - ÖSYM Soru Hazırlama birimini KIRMIZI ALAN olarak yeniden oluşturdum. Girişi kontrol altına aldım ve hiç bir elektronik cihazın çıkışına izin vermedim.

4 - İlk sınavdan başlamak üzere başörtüsü yasağına son verdim.

5 - Sınava ilişkin soru kitapçığının sadece matbaada kapalı dönemde hazırlanmasını başlattım. Bu sayede soru ve sınav hırsızlığını engelledim.

6 - Matbaadaki “Kapalı Dönem” uygulamasını gözden geçirerek olası sınav güvenliği açıklarını kapattım.

7 - ÖSYM’nin yeniden yasal yapılanmasını sağlamak üzere tasarı hazırladım ve 6114 sayılı kanun 3 Mart 2011 tarihinde kanunlaştı.

8 - Kanuna tüm sınav hırsızlıklarına ilişkin ceza maddeleri yazdırdım.

Atama üçlü kararnameyle

9 - Kanun doğrultusunda üçlü kararname ile asaleten ÖSYM Başkanı olarak atandım.

10 - “Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı” ile toplu kopyanın sonunu getirdim.

11 - Sayın Başbakanın bilgisi dahilinde ve kanun gereği ÖSYM çalışanlarından sorunlu olanları YÖK’e aktardım ve devletin İstihbarat Kurumu’nun bilgisi doğrultusunda yeni personel alımı yapıldı.

12 - Soru havuzu oluşturarak matbaaya sınavda sorulacak soruların 10 katı soru ile gitmeyi ve sınav kitapçığını matbaada kapalı dönemde bu sorulardan rastgele seçilen bir soru seti ile sınavı hazırlattım.

13 - Soruların kriptolanarak saklanmasını sağladım.

14 - Elektronik sınavları başlattım.

15 - Kurduğum sistemle 2 milyon adayın katıldığı sınavları 3 günde açıkladım.

Bunlar sadece ilk bakışta aklıma gelenler. Tüm bunları yaparak FETÖ dahil tüm soru hırsızlarının hedefi oldum. FETÖ’nün hiç bir yayın organına demeç vermedim ve FETÖ'nün tüm yayın organları beni sürekli hedefe koyarak yıprattı. Bana iftira atıyorsunuz.

Tüm iftira yorumlarınızın hesabını adaleti mutlak olan Allah’ın huzurunda vereceğinize inanarak sizi Allah’a havale ediyorum.”

Nedim Şener, Demir'in paylaşımından sonra şu sözlerle Ali Demir'e yanıt verdi: 

"Peki Sayın Ali Demir tüm önlemleri aldıysanız sizin döneminizde 60 sınavda soru hırsızlıkları nasıl gerçekleşti ve yüzbinlerce insan neden mağdur oldu? FETÖ’cüler “Biz soru çalmadık” diyor, ÖSYM Başkanı olarak siz de bu hırsızlıklardan sorumlu değilseniz ben Allah huzurunda hesap vermeye hazırım. Siz de hazır mısınız?"

470477.jpg

Etiketler :