Nedim Şener, Ali Demir'i yazdı

Nedim Şener, Ali Demir'i yazdı

Posta yazarı Nedim Şener, gözaltına alınan eski ÖSYM başkanı Ali Demir'i köşesine taşıdı.

Posta yazarı Nedim Şener, gözaltına alınan eski ÖSYM başkanı Ali Demir'i köşesine taşıdı.

5ac4b9401e6bbcd5fb966e0f.png

ONUN DÖNEMİNDE 60 SINAVDA SORULAR ÇALINDI

Şener, "Onun döneminde FETÖ üyeleri, KPSS, ALES, YDS, TUS, hakim ve savcı adaylığı, Sayıştay denetçiliği, Anayasa Mahkemesi raportörlük sınavı dahil tam 60 sınavda soruları çaldı.  Yüzbinlerce insanın hakkı yendiği gibi, çalıntı soruyla devlete yüzbinlerce FETÖ üyesi yerleşti. ÖSYM’de zaten etkili olan FETÖ’cüler, Demir döneminde sistemin kalbine, soruların saklandığı yüksek güvenlikli “kozmik odasına” bile rahat rahat girdiler. Ali Demir, gözaltı sonrası elektronik kelepçe takılarak evine yollandı.. Ne üniversiteler, ne akademisyenler ne genel anlamda mağdur olanlar ÖSYM operasyonunu, soruşturmayı takip etmezken, Ali Demir’in elektronik kelepçeyle evine yollanmasına gülünç tepkiler gösterdi. Oysa soruşturmayı ciddiyetle takip edenler Ali Demir’in hakkındaki iddiaların yeni olmadığını bilir. Ama iki yıl geçmeden unutuldu işte" dedi.

400 BİN KAMU PERSONELİNİN FETÖ İLE BAĞLANTISI OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR 

" Sadece Ali Demir değil öncesinde de FETÖ ÖSYM’de soruları çaldı" diyen Şener, "Ne yapmıştı Ali Demir, ÖSYM’nin başına gelir gelmez FETÖ’cüler rahat hareket etme imkanına kavuştu. Kritik noktalara FETÖ’cüleri atadı. Ama o onların FETÖ’cü olduğunu bilmiyordu! Çünkü personelin FETÖ’cü olup olmadığını, FETÖ’den tutuklu Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’a sormuştu. O da temiz kağıdı verdiği için soruları çalan bu kişileri kozmik odaya atamıştı.

97 BİLGİSAYARDAKİ BİLGİLER KURUM DIŞINA ÇIKARTILDI

Onlar da soruların bulunduğu bilgisayarlara programlar yükleyip, sorulara dışarıdan erişimi sağlamıştı. Aynı kişiler, bilgisayarlar log kayıtlarını silme programları da yüklemiş böylece ne suçlarını örtmüşlerdi. Yetmemiş, Ali Demir’in görev süresinin dolmasına yakın kurumdaki 97 bilgisayardaki bilgileri 35 kez silerek kurum dışına çıkartmışlardı. Ali Demir, 90 kez telefonla görüştüğü Ali Bayram sorulduğunda, “Ali Bayram’ı, cemaatin akademisyen grubunu yöneten kişi olarak tanıyorum” diyordu. Sadece Ali Demir değil öncesinde de FETÖ ÖSYM’de soruları çaldı.

400 BİN KAMU PERSONELİNİN FETÖ İLE BAĞLANTISI OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR 

Bir hesaplamaya göre, 2008 yılından itibaren ÖSYM’nin düzenlediği ÜDS, KPSS, ALES sınavlarıyla ilgili yapılan inceleme ve soruşturmalar sırasında yaklaşık 400 bin kamu personelinin FETÖ ile bağlantısı olabileceği tahmin ediliyor. Ali Demir gözaltına alındı da ne oldu? Ben söyleyeyim, kocaman bir HİÇ… Çünkü insanlar unuttu, FETÖ o yüzden hepinize gülüyor. Ama bilin ki; FETÖ demek, “kumpas” demektir, yalan, iftira, hırsızlık, ihanet, darbe, cinayet, katliam demektir. FETÖ, herkesin kendi önünden komşusunun kapısına süpürdüğü pisliktir. Ama bu melanetten kurtulmak, pisliği komşunun önüne süpürerek değil el birliği ile temizleyerek mümkündür" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :